Najnovije vesti

LAŽNI POLICAJCI OTELI SU NOVAKA, A ON SE POSLE GODINU DANA UBIO: Jezivi detalji prve otmice zemunskog klana
Foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

odloženo suđenje za otmicu novaka stevanića

LAŽNI POLICAJCI OTELI SU NOVAKA, A ON SE POSLE GODINU DANA UBIO: Jezivi detalji prve otmice zemunskog klana

Crna Hronika

U Višem sudu u Beogradu danas je za 31. januar odloženo suđenje dvojici policajaca i dvojici pripadnika "zemunskog klana" okrivljenih da su 1997. godine počinili rabojništvo, tokom kojeg je bio kidnapovan Novak Stevanić (22), koji se nedugo nakon toga ubio.

Na današnjem suđenju trebalo je da svedoči otac stradalog momka, međutim nije bilo tehničkih uslova za audio snimanje suđenja (radi pravljenja transkripata) pa je sud odložio pretres za narednu godinu.

Ovaj slučaj je poznat i kao prva otmica "zemunskog klana" u kojoj je učestvovao i sada pokojni vođa te grupe Dušan Spasojević.

Optuženi su pripadnik Žandarmerije Saša Đajić i Goran Ristić, kao i policajac u penziji Milan Radukić, kao i nekadašnji pripadnik "zemunskog klana" Nikola Bajić.

foto: Privatna arhiva

Sumnja se da su trojica osumnjičenih Stevanića na silu ubacili u automobil, a zatim ga držali na nepoznatoj lokaciji gde su ga maltretirali i zahtevali od njega ključeve od stana njegovih roditelja. Zatim su iz sefa u stanu ukrali veću količinu zlata i oko 100.000 nemačkih maraka, navela je policija.

Mediji su preneli da je u ovom delu učestvovao i tadašnji policajac, kasnije svedok-saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", sada pokojni Zoran Vukojević. Optuženi Đajić je bio Vukojevićev kum.

Stevaniću su navodno prišli u Sarajevskoj ulici, pokazali legitimacije i naredili mu da krene s njima.

Potom su ga ubacili u "golf 2", za čijim je volanom bio Ristić i potom ga predali vođi klana Dušanu Spasojeviću, kako bi mu rekao gde su u kući njenovih roditelja sakriveni novac i dragocenosti.

Mediji pišu da je ova - prva "otmica" klana iz Zemuna, posle koje su usledile i mnoge druge, rešena pošto je bivši pripadnik klana Nikola Bajić, koji u zatvoru služi kaznu od 35 godina, tužilaštvu ranije do detalja opisao događaje.

Nesrećni mladić, tokom čije otmice su "zemunci" opljačkali kuću njegovih roditelja i odneli 100.000 maraka i zlatni nakit, posle torture, ubio se u aprilu 1998. godine.

Optuženi policajci su u vreme otmice radili u Policijskoj stanici u Zemunu.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...