OSUĐEN JEDAN OD HULIGANA  IZ SUBOTICE: Zverski i bez povoda pretukli 17-godišnjeg mladića koji je krenuo u pozorište
Ilustracija, Foto: Shutter

šest meseci

OSUĐEN JEDAN OD HULIGANA IZ SUBOTICE: Zverski i bez povoda pretukli 17-godišnjeg mladića koji je krenuo u pozorište

Crna Hronika -

Osnovni sud u Subotici proglasio je krivim muškarca A. K. i osudio ga na šest meseci zatvora za krivično delo nasilničko ponašanje koje je izvršio nad maloletnim A. S. (17).

U ovom slučaju sklopljen je sporazum o priznanju krivičnog dela između zamenika Osnovnog javnog tužilaštva i okrivljenog. Prema presudi takav sporazum je prihvaćen, a A. K. je proglašen krivim jer je 31. oktobra oko 18.30 časova brutalno pretukao mladića, navodi Blic.

- Navedenim sporazumom se odriče prava na suđenje i prava na ulaganje žalbe protiv odluke suda – navodi se u presudi.

Podsetimo, A. K. je jedan od šestorice članova grupe napadača na sugrađanima, A. S. Srednjoškolac je krenuo prema autobuskoj stanici u blizini Katedrale Svete Terezije Avilske kada je na njega nasrnula grupa vršnjaka.

Nekolicina je imala drvene palice. Tukli su ga besomučno bez ijednog povoda. Mladić je zadobio više povreda lica i tela koje su okarakterisane kao lake, ali je jako krvario i još uvek trpi posledice udaraca i šutiranja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Promo

Policija je ubrzo identifikovala napadače i najstarijem A. K., jedinom punoletnom među njima, određen je pritvor. Protiv ostalih su podnete krivične prijave i postupak vodi Više javno tužilaštvo jer su u pitanju maloletna lica, ali među njima nalazi se i maloletnik koji je takođe završio u pritvoru, jer je nakon brutalnog napada na vršnjaka slao preteće poruke devojčici koja je bila svedok incidenta i prebijanja.

A. P. (14) je prijatelju devojčice (16) napisao da će je ubiti ako je sretne ili se nešto desi, pošto je znao da je u izjavi svedočila da je prepoznala jednog od napadača.

Napadnuti srednjoškolac je čekao drugaricu da bi zajedno otišli na pozorišnu predstavu. Od težih, a možda i tragičnih posledica, napada spasili su ga ga svedoci koji su povikali na huligane.

(Kurir.rs/Blic, B.Vučković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track