KOLEGE SKINULI IVANA GOLOG, PA GA MUČILI SATIMA I SVE SNIMALI: Preklinjao sam da me ne ubiju!
Foto: Shutterstock, Rominfomedia

LESKOVČANI SE IŽIVLJAVALI NAD KOLEGOM

KOLEGE SKINULI IVANA GOLOG, PA GA MUČILI SATIMA I SVE SNIMALI: Preklinjao sam da me ne ubiju!

Crna Hronika -

Užas: Ivan Maksutović tvrdi da su ga kolege S. Đ. i M. M. optužili da im je ukrao alat, zbog čega su ga na prevaru odvezli do Morave, pretili mu ubistvom i snimali ga mobilnim telefonom

Ivan Maksutović (45) iz Leskovca tvrdi da su ga dvojica kolega, S. Đ. (27) i M. M. (26), s kojima je radio na jednom gradilištu, optužila za krađu, zbog čega su ga satima tukli, mučili i pretili mu smrću, a svoje iživljavanje snimili su mobilnim telefonom.

Maksutović je ispričao da se brutalno nasilje dogodilo 4. decembra, a da je o tome policiju obavestio pet dana kasnije, posle čega su dvojica nasilnika privedena.

- Njih dvojica su me tog dana u prepodnevnim satima, na prevaru, odvezli automobilom pored reke Morave kod Manojlovca. Optužili su me da smo moj sin i ja ukrali njihov alat s gradilišta na kome smo prethodnih dana zajedno radili - priča Maskutović i nastavlja:

foto: Rominfomedia

- Skinuli su me golog i pretili da će me baciti u reku. Izvadili su neki kofer u kom su imali skalpel, klešta i kanap. Satima su me udarali i pretili mi i sve vreme me snimali telefonom. U jednom trenutku su mi tražili da pozovem sina da dođe i donese im alat, ali mi nemamo taj alat, jer ga nismo ukrali.

Maksutović kaže da ih je preklinjao da ga ne ubiju, jer ima porodicu i unuke. - Posle višesatnog mučenja su mi rekli da se obučem, a onda su mi naredili da kleknem između dva drveta. Jedan od njih uzeo je pištolj i uperio mi ga u potiljak. Pitao me je koja mi je poslednja želja. Plakao sam i molio ih da me ne ubiju - prepričava iživljavanje žrtva i dodaje da su mu govorili da ih slučajno ne prijavljuje policiji, jer će njegovom sinu odseći sedam prstiju i više ga nikada neće videti. - Posle svega su me ubacili u auto i ostavili me kod ulaza u bolnicu - dodao je on.

Kako kaže, u strahu za svoj život, ali i život svog sina, nije odmah smeo da pozove policiju, ali je posle nagovaranja supruge i komšija skupio hrabrost i prijavio napadače. - Policija ih je brzo pronašla i privela, a u njihovom telefonu pronađeni su snimci - kaže Maksutović, koji se sada nalazi na odeljenju neuropsihijatrije zbog posledica psihičkog i fizičkog maltretiranja.

Saslušani u tužilaštvu

ODREĐEN IM PRITVOR

Iz leskovačke policije potvrdili su da su priveli dvojicu osumnjičenih. - S. Đ. i M. M. iz Leskovca uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo zlostavljanja i mučenja, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo - saopštili su iz policije. Osumnjičenima je posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana.

Kurir.rs/ D. M. Foto: Shutterstock, Rominfomedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track