17. DAN POTERE ZA MALČANSKIM BERBERINOM: Mesecima pripremao teren za otmicu, od avgusta se vodi kao nestalo lice
Foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

živeo i u napuštenoj kući

17. DAN POTERE ZA MALČANSKIM BERBERINOM: Mesecima pripremao teren za otmicu, od avgusta se vodi kao nestalo lice

Crna Hronika -

Policija i Žandarmerija sedamnaesti dan tragaju za Ninoslavom Jovanovićem, takozvanim Malčanskim berberinom, osumnjičenim da je 20. decembra oteo Moniku Karimanović (12) iz Suvog Dola.

Devojčica je i dalje na bolničkom lečenju i sa njom radi tim psihologa. Kao i prethodnih dana potraga je danas usmerena pre svega na Malču i okolna sela, Vrelo, Pasjaču, Oreovac i Jasenovik, ali se za otmičarem traga i u drugim selima između Niša i Knjaževca.

foto: Nemanja Nikolić

Direktor policije Vladimir Rebić je prilikom poslednjeg obilaska pripadnika policije i Žandarmerije na terenu, najavio da će se potraga odvijati istim intenzitetom dok Jovanović ne bude pronađen.

Prema njegovim rečima, Jovanović se od početka avgusta vodi kao nestalo lice, a policija je naknadno došla do saznanja da je prebivao na različitim lokacijama.

"Koristio je zemunice i napuštene kuće, gde je na neki način skladištio vodu ili hranu kako bi preživeo. To su stvari koje nam otežavaju potragu. Verujemo da je sada u nekoj od zemunica ili napuštenih kuća", izjavio je Rebić.

Meštani Malče rekli su da je Jovanović prošlog leta živeo i u napuštenoj kući u Suvom Dolu.

Za poslednje 23 godine ovo je treći put da policija traga za Ninoslavom Jovanovićem. Prvi put je potraga organizovana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju devojčicu.

foto: M.S.

Posle višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhapšen i osudjen na deset godina zatvora. Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju devojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bekstvu pokušao je da siluje još jednu dvanestogodišnju devojčicu, ali je devojčicu spasao drvoseča.

Zbog silovanja i pokušaja silovanja osudjen je na 15 godina zatvora, međutim, odlukom Vrhovnog suda, kazna mu je smanjena na 12 godina.

Po drugom izlasku iz zatvora Jovanović je uznemiravao žene preko društvenih mreža i zbog toga je bio u pritvoru pet meseci.

Na slobodi je od januara 2019.

(Kurir/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track