Najnovije vesti

RASPLET KRIMI-SAGE NA PROLEĆE Istina o ubistvu Jelene Marjanović sve bliža, zakazana 3 suđenja, OVO SU SVEDOCI ZA KRAJ
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

zoran 3.put na optuženičkoj klupi

RASPLET KRIMI-SAGE NA PROLEĆE Istina o ubistvu Jelene Marjanović sve bliža, zakazana 3 suđenja, OVO SU SVEDOCI ZA KRAJ

Crna Hronika

Viši sud u Beogradu zakazao je unapred čak tri suđenja za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović na kojima će biti saslušano 14 preostalih svedoka u postupku. Samim tim, rasplet slučaja Marjanović može se očekivati već na proleće.

Kraj februara i početak marta obeležiće suđenje za ubistvo pevačice, a Zoran Marjanović će se na optuženičkoj klupi u razmaku od 10 dana naći čak tri puta: 27. februara, 9. i 10. marta. Na ovim ročištima postupajući sudija u ovom postupku planira da sasluša sve preostale svedoke koje su tužilaštvo i odbrana Marjanovića predložili sudu. Ukupno njih 14 u različitim terminima pojaviće se pred sudom gde će, kao i pred tužiocem, ispričati sva posredna i neposredna saznanja vezana za ubistvo pevačice, ali i mogući motiv ubistva Jelene Krsmanović.

Tako će se pred sudskim većem 27. februara u sudu naći Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica, kao i pevačicina sestra od strica Teodora Krsmanović, policajac Boris Pucić i Vera Vukomanović, kuma Marjanovića. Devet dana kasnije svoje će iskaze dati meštani Crvenke koji su u vreme ubistva pevačice bili na nasipu, dok će sutradan svedočiti prijatelji i poznanici pevačice i njenog supruga.

foto: Privatna arhiva

Ovaj potez suda, znatno će ubrzati suđenje za ubistvo pevačice, a samim tim se već na proleće očekuje rasplet ovog monstruoznog ubistva.

- Veštaci Nacionalnog kriminalističkog centra bi već na proleće trebalo da objasne sve u vezi sa veštačenjem blata na pantalonama koje ukazuje da je Zoran bio u kanalu gde je Jelena ubijena. Pred sudom moraće da se objasni i veštačenje mobilnih telefona koje je jedno od najvažnijih dokaza, jer pokazuje da je Zoran Marjanović u vreme ubistva uključio svoj telefon u nesporednoj blizini mesta gde je pevačica ubijena. Veštačenje krvi na zadnjem sedištu "mercedesa" takođe će biti jedan od dokaza koji će se izvesti, nakon čega se očekuje da slučaj ubistva pevačice uđe u završnicu - kaže izvor lista Blic.

Prema njegovim rečima, ukoliko sud nastavi ovim tempom i bude zakazivao suđenja u razumnom roku - ove godine mogla bi se očekivati i presuda.

Dosadašnja sudska praksa zakazivanja suđenja dan za dan odnosila se najviše na ona pred Specijalnim odeljenjem Višeg suda, dok su suđenja za teška ubistva nekad znala da se zakazuju i u razmaku od po mesec, dva ili tri meseca. Ovaj korak pokazuje da sudija ne želi da odugovlači sa donošenjem presude i da želi da se što pre odgovori na pitanje da li je Zoran Marjanović ubio Jelenu. Realno gledajući, da se ovaj postupak što pre završi ne sprečava ga ništa, osim eventualnih drugih predmeta koje ima i toga kada je sudnica gde se održava suđenje Marjanoviću slobodna - kaže izvor.

A šta će biti otkriveno u martu? Optužnica protiv Zorana Marjanovića koju je podiglo Više javno tužilaštvo ukazala je da su svedočenja osoba koje će se pred sudom pojaviti u najavljena tri termina od izuzetne važnosti za utvrđivanje motiva ubistva, ali i za razjašnjenje šta je pevačica rekla i radila u poslednjim satima života.

U tome će znatno pomoći svedoci iz naselja Crvenka koji su u vreme ubistva pevačice bili na nasipu, a pre svega pevačicine prijateljice koje su i pred tužilaštvom ukazale na zategnute porodične odnose u kući Marjanovića.

Tako su pevačicine prijateljice ispričale da se Zoran i Jelena nisu razdvajali, ali i da je njihov odnos bio komplikovan. Kako su neke od njih navele, Marjanović je često vređao Jelenu i govorio joj "vidi na šta ličiš", "kako se to oblačiš", "debela si i ružna".

Podsetimo, na prethodnom suđenju za ubistvo pevačice saslušani su Zoranovi brat Miloš i snaha Milica. Brat i snaha Zorana Marjanovića, optuženog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, na suđenju su rekli da se on jutro nakon njenog nestanka spuštao u šipražje do kanala i da je odatle blato na njegovim pantalonama.

Miloš Marjanović i njegova supruga Milica dali su izjavu u sudu, za razliku od Zoranovog sina iz prvog braka Uroša, koji je iskoristio svoje pravo da kao srodnik ne svedoči. Zoranovi roditelji Zorica i Vladimir nisu se pojavili na sudu jer je majci navodno pozlilo, imala je visok pritisak, pa je Vladimir ostao uz nju.

foto: Privatna Arhiva

Šta se desilo dan posle ubistva Jelene

Miloš Marjanović, Zoranov brat, naveo je da su jutro nakon što je Jelena nestala, on, Zoran i njegova sadašnja supruga, a tadašnja devojka Milica ponovo otišli do kanala da traže Jelenu. Neki ljudi su im rekli da su prethodnog dana tu primetili "sumnjivi zeleni džip".

- Zoran je silazio do kanala, provlačio se kroz šiblje, ali nije mogao dalje. Supruga i ja nismo se zavlačili u šiblje. Ona se tu na brdu ubola na ekser, pa smo krenuli nazad - ispričao je Miloš.

Kasnije je na pitanje tužiteljke Jelene Biorčević Cerović "da li to znači da je Zoran narednog jutra bio na mestu na kom je nađeno Jelenino telo", odgovorio da mesto do kog je Zoran sišao nije u blizini mesta na kom je nađeno njeno telo, ali je izneo pretpostavku da verovatno odatle potiče blato na njegovim pantalonama.

SVEDOCI

27.02.

Vladimir Marjanović

Zorica Marjanović

Teodora Krsmanović

Boris Pucić - policajac kojeg je Zoran prvog zvao

Vera Vukomanović - kuma Marjanovića

09.03.

Vid Stjepanović - meštanin Crvenke

Radosava Marinković - žena sa kozama

Dragan Prvulović - meštanin Borče

Milan Vukša - policajac

Aleksandar Knežević - policajac

10.03.

Zorica Gemović - Jelenina frizerka

Lenka Đorđević - vaspitačica male Jane

Nora Karleuša Rakić - porodična prijateljica

Magdalena Radojević

Milana Šišić - doktorka kojoj je Jelena poslala poruku

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...