Najnovije vesti

RIGOROZNE POLICIJSKE KONTROLE: Do sada ispisano oko 500 krivičkih prijava za kršenje mera Vlade
Foto: Ana Paunković

bez pardona

RIGOROZNE POLICIJSKE KONTROLE: Do sada ispisano oko 500 krivičkih prijava za kršenje mera Vlade

Crna Hronika

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je danas da je policija napisala oko 500 krivičnih prijava za kršenje mera Vlade Srbije protiv širenja korona virusa.

Stefanović je rekao da je u prve dve noći nakon uvođenja policijskog časa je napisno oko 2.000 upozorenja, kao i 270 krivičnih prijava. On je dodao da su se nakon prve dve noći građani "smirili" i da je do sada napisano oko 500 krivičnih prijava na teritoriji cele Srbije.

Ministar je naveo da je kazna za napuštanje samoizolacije, za građane koji su došli iz zaraženih područja, može biti do tri godine zatvora. Stefanović je kazao da policija proverava sve osobe kojima je određena mera samoizoalcije putem poziva na fiksni telefon, ali i praćenjem putem mobilnih telefona.

On je dodao da i putem pešačkih patrola policija proverava građane, ukoliko procene da su mere prekršene. Stefanović je rekao da su izdate dozvole za kretanje tokom policijskog časa medicinskim radnicima i proizvođačima strateških proizvoda, ali da se stalno rade kontrole.

"Policija zaustavlja i beleži podatke, koje proverava u bazi, a neretko i sutradan zove poslodavca da se proveri da li su ta lica zaista bila u smeni tokom policijskog časa", kazao je Stefanović.

Kurir.rs/Beta

Foto Ana Paunković

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...