JEZIVA IGRA SUDBINE! Bojan preživeo dva rata, a poginuo čim je sleteo u Tunis gde je trebalo da radi i obezbedi porodicu
Foto: B.R.

strašno

JEZIVA IGRA SUDBINE! Bojan preživeo dva rata, a poginuo čim je sleteo u Tunis gde je trebalo da radi i obezbedi porodicu

Crna Hronika -

Bojan Savić (47) iz Žitorađe poginuo je u sredu u saobraćajnoj nesreći u Tunisu, samo nekoliko sati nakon što je sleteo u ovu afričku zemlju, gde je s kolegama trebalo da postavlja plastenike.

On se nalazio u automobilu "kija", koji je pripadao rentakar agenciji, a koji su njegove kolege iznajmile da bi ih prebacile od aerodroma do grada Gabes.

- Kola, u kojima su osim Savića bila još trojica kolega i vozač, sletela su s puta i prevrnula se nakon što je pukla guma. Savić je bio na mestu suvozača, a kako nije bio vezan, ispao je iz auta. Vozač i dvojica radnika nisu povređeni, a jedan je zadržan u bolnici na posmatranju - rekao je Ivan Petković, vlasnik firme iz Kruševca za koju je Savić radio.

O slučaju je obaveštena i srpska ambasada. Porodica Savić u potpunom je šoku zbog nesreće, a kako su rekli, Bojan je 14. jula otišao u Tunis, a poginuo već sutradan, čim je sleteo.

Poslodavac obećao pomoć porodici

Ivan Petković iz firme "Agrikol" izrazio je najdublje žaljenje zbog tragedije. - Izjavili smo saučešće porodici, a sa njima je pričao i vozač automobila. Oni su imali razumevanja i prihvatili da je reč o nesrećnom slučaju. Mi ćemo se pobrinuti za formalnosti da bismo im pomogli oko prenosa tela - rekao je poslodavac.

- Otac je hteo da zaradi novac, pa je preko firme u kojoj rade mnogi ljudi iz našeg kraja otišao u Tunis. Javio nam se njegov kolega i ispričao da su odlično putovali preko Budimpešte i Pariza, kao i da su stigli u Tunis, ali da im je na sto kilometara pre Gabesa pukla prednja guma, prevrtali su se po putu, probili bankinu i otac je stradao - priča sin Dušan.

Njegov brat Nikola dodaje da je otac bio učesnik dva rata.

- Preživeo je dva rata, žrtvovao se zbog porodice, radio neprestano i doživeo da strada u saobraćajki. Da li je to sudbina ili šta, ne znam, ali ne mogu da prihvatim da ga nema - dodao je Nikola.

Kurir.rs - B .R. - Foto: B. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track