ROBOVLASNICIMA IZ ŽABLJA ODREĐEN PRITVOR: Troje iz Srbije odveli u Belgiju da kradu za njih, a oni samo skupljali kajmak
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

Viši sud u Novom Sadu

ROBOVLASNICIMA IZ ŽABLJA ODREĐEN PRITVOR: Troje iz Srbije odveli u Belgiju da kradu za njih, a oni samo skupljali kajmak

Crna Hronika -

NOVI SAD - Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor petorici okrivljenih iz okoline Žablja koji se sumnjiče da su, dovevši u zabludu, trojicu srpskih državljana odveli u Belgiju gde su ih primoravali da kradu za njih, dok su oni uzimali profit.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je privor svoj petorici zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će u ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Jelena Ostojin.

Pritvor je određen za M. R. (36), za kjeg se sumnja da je bio organizator ove grupe, kao i za M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40).

Njima se na teret stavlja krivicno delo trgovina ljudima, jer se sumnja da su kao clanovi kriminalne grupe od februara do druge polovine oktobra 2019. godine, trojicu srpskih državljana, dovođenjem u zabludu da će na teritoriji Belgije raditi dobro plaćen posao molera, odveli u tu zemlju i primorali ih da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način su, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno, protivpravno, pribavljali od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona, saopštila je novosadska policija u nedelju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track