UHAPŠENI RAZBOJNICI U LOZNICI: Lažno se predstavili kao policajci, upali u kuću i tražili sef sa novcem i zlatom
Foto: Zorana Jevtić

zadržavanje do 48 sati

UHAPŠENI RAZBOJNICI U LOZNICI: Lažno se predstavili kao policajci, upali u kuću i tražili sef sa novcem i zlatom

Crna Hronika -

Brzom i efikasnom akcijom loznička policija je rasvetlila razbojništvo i uhapsila N. M. (31), A. Č. (40), S. Đ. (45) iz Beograda, kao i A.N. (41) iz okoline Loznice i Z. G. (30) iz Mostara.

Sumnja se da su oni noćas, oko 22 sata, došli do kuće muškarca (69) u okolini Loznice, koji je trenutno van zemlje, pozvonili, a potom kućepazitelja i muškarca koji su im otvorili vrata ugurali u kuću, lažno se predstavljajući kao policajci.

Tada su njih petorica, kako se sumnja, pedesetjednogodišnjeg kućepazitelja i četrdesettrogodišnjeg muškarca oborili na pod, vezali im ruke i noge, sve vreme ih udarajući i tražeći da kažu gde se nalazi sef sa novcem i zlatom, navodi se u današnjem saopštenju PU Šabac.

Oni se sumnjiče da su muškarce zatim zatvorili u tuš kabinu, a potom pretražili kuću u potrazi za novcem i ukrali 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara. Jedan od zavezanih muškaraca uspeo je da pobegne kroz prozor kupatila i pozove policiju.

Policijska patrola je isto veče pronašla N. M. i Z. G. u automobilu bosanskih registarskih oznaka i uhapsila ih, dok su jutros pronađena i ostala trojica osumnjičenih.

Svim osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, navodi policija.

(Kurir.rs/ T.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja