CRNOGORAC UHAPŠEN U BEOGRADU: Kotoranin se naoružan vozio taksijem, sumnja se da je spremao likvidaciju
Foto: Nemanja Nikolić

akcija

CRNOGORAC UHAPŠEN U BEOGRADU: Kotoranin se naoružan vozio taksijem, sumnja se da je spremao likvidaciju

Crna Hronika -

Državljanin Crne Gore, D. P. (33), uhapšen je preksinoć u taksi vozilu u Beogradu, a kod njega je pronađen pištolj sa pet metaka u okviru. Kako saznajemo, D. P. je pomorac iz Kotora, a u Beogradu je boravio neko vreme u sobi koju je iznajmio u jednom hotelu.

Iznajmio sobu

- Policija je taksi zaustavila na Vračaru i proverila putnika. Legitimisanjem je utvrđeno da je reč o državljaninu Crne Gore, a prilikom pretresa kod njega je pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu - objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem i dodaje: - Na pištolju je bio izbrisan broj, a u njegovom okviru pet metaka. Nakon oduzimanja oružja, D. P. je rekao da je odseo u beogradskom hotelu. Policija je pretresla njegovu sobu u hotelu i u njoj je nađena legitimacija policijskog sindikata SPIPS na njegovo ime, koja liči na službenu legitimaciju MUP Srbije. Muškarac je uhapšen, a po nalogu Višeg tužilaštva njemu je određeno zadržavanje - objasnio je sagovornik Kurira.

Akcija i na Voždovcu

Automat zakopan iza zgrade

Iste večeri, ali na Voždovcu, policija je pronašla zakopanu automatsku pušku.

- Puška je bila u Ulici Ljube Vučkovića, zakopana iza jedne od zgrada. Bila je uvijena u peškir i bez okvira, dok su brojevi na njoj bili izbrušeni. Pošto je nađena, odneta je na veštačenje - objasnio je izvor Kurira.

Kako nezvanično saznajemo, u toku su sve provere vezano za boravak Crnogorca u našoj zemlji. - Činjenica da je imao kod sebe pištolj na kome je izbrisan serijiski broj i municiju u okviru ništa ne sme da se prepusti slučaju. Ispitaće se svi kontakti koje je imao ovde, kao i mogućnost da je jedan od pripadnika dva zaraćena klana iz Kotora. Ne isključuje se ni mogućnost da je D. P. imao pištolj spreman za likvidaciju, pa se proverava da li mu je neko bio na meti - kaže izvor.

Sumnjivi kontakti

Navodno, D. P. je poznat crnogorskoj policiji i vodio se kao bezbednosno interesantna osoba. - Navodno je viđan u društvu pripadnika kriminalnih klanova i to neretko. Koja je priroda njihovog odnosa nije pouzdano utvrđeno. Takođe, D. P. je imao problema sa zakonom i zbog divlje gradnje - rekao je naš izvor iz Crne Gore.

Kurir.rs/J. R.- J. I./ Foto ilustracija Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track