Najnovije vesti

OPLJAČKALE SLEPOG STARCA: Majka i maloletne ćerke pokrale Milana (69) iz Prokuplja NEMOĆNI DEKA OSTAO BEZ DINARA
Foto: Zorana Jevtić

neviđen bezobrazluk

OPLJAČKALE SLEPOG STARCA: Majka i maloletne ćerke pokrale Milana (69) iz Prokuplja NEMOĆNI DEKA OSTAO BEZ DINARA

Crna Hronika
13:04h

Neimenovana žena (24) iz Prokuplja i njene dve maloletne ćerke uhapšene su zbog sumnje da su opljačkale slepog starca Milana Slovenca (69) iz tog grada.

Nesrećnom čoveku su 12. aprila oko 15 sati upale u kuću, a Slovenac objašnjava da su mu uzele sve pare koje je imao i da zbog zdravstvenog stanja nije ni mogao da se brani! Starac je objasnio da živi sam i da je slep, a da su to zloupotrebile osobe kojima je pomagao.

Dok je sedeo u dnevnoj sobi upale su tri ženske osobe i prvo mu zatražile novac. Kad im je rekao da nema para, njih dve su prišle i uhvatile ga za ruke i za glavu, dok je treća počela da pretura po prsluku koji je nosio na sebi i iz džepa mu uzela 48.000 dinara. Nakon krađe razbojnice su pobegle u nepoznatom pravcu, a Milan je probao da potraži pomoć.

Prvo je pokušao da dozove komšije, ali pošto se niko nije odazivao, pozvao je svoju sestru od ujaka koja je slučaj prijavila policiji.

Policija je, kako Milan navodi, šest sati sprovodila uviđaj, uzimala otiske prstiju i druge dokaze. U tome su pomogle i komšije koje su videle majku sa ćerkama kako izlaze iz kuće i opisale njihov izgled. Policija ih je brzo identifikovala i privela.

Odneli mu čak i grejalicu

Slovenac dodaje da je u želji da pomogne porodici koja ga je opljačkala dao i svoj mobilni telefon, jer je imao dva, ali njegova dobra dela su bila samo povod da od njega traže još više.

– Iz kuće su mi uzeli celu penziju, sve što sam imao. Odneli su i grejalicu pa sam morao da se snađem da uzmem novu. Sada sam ostao bez ičega, a deca žive daleko i ne mogu da mi pomognu - rekao je uznemireni Milan.

Milan je rekao da poznaje porodicu koja ga je napala i da se trudio da im pomogne, a da su oni to zloupotrebili.

- Svoj lokal koji ne koristim dao sam na korišćenje jednoj porodici pa tu sad živi njih petoro, otac, majka i troje dece. Bilo mi je žao što teško žive i što imaju nemo dete, pa sam hteo da im pomognem. Dao sam im prostor gde mogu da žive i davao sam im novac za hranu. Otkako su u mom lokalu, dva puta je dolazio muškarac kom sam dao prostor sa svojim bratom za novac. Drugi put kad su došli pretili su mi bez ikakvog povoda. Tada sam im rekao da napuste lokal - rekao je Milan.

Požalio se i da je već pre toga četiri puta bio opljačkan, a da je sada njegov najveći problem to što je ostao bez para i što ne zna kako da povrati svoj lokal.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...