POTRESNA SVEDOČENJA PORODICA ŽRTAVA BELIVUKOVOG KLANA Ljepojinu sestru pozvala snaja: To je to, nije se bavio berbom malina
Foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

delovi iz optužnice

POTRESNA SVEDOČENJA PORODICA ŽRTAVA BELIVUKOVOG KLANA Ljepojinu sestru pozvala snaja: To je to, nije se bavio berbom malina

Crna Hronika -

Policija svakodnevno pokušava da sakupi dokaze i potvrdi operativna saznanja koja pokazuju da je spisak žrtava klana Belivuk-Miljković mnogo duži nego što im se stavlja na teret prema optužnici koja je nedavno podignuta protiv njih.

Mediji su objavili delove svedočenja iz optužnice najbliže rodbine ubijenih u kući strave u Ritopeku, u kojoj je policija pronašla specijalno ozidanu tajnu prostoriju u kojoj je bila industrijska mašina za mlevenje mesa.

Na prevaru otet i ubijen je i Milan Ljepoja, član Pink Pantera iz Niša. Njegovim ubistvom Belivuk i Miljković navodno su se dokazivali šefu kavačkog klana Radoju Zviceru. Belivuk i Miljković su imali dojavu da je Ljepoja bio u organizaciji pokušaja ubistva Zvicera u Ukrajini. M.Lj. sestra ubijenog Milana Ljepoje kao oštećena je saslušana sredinom jula ove godine. Ona je navela da ju je 13. decembra prošle godine, ujutro nešto pre devet časova, pozvala bratovljeva supruga.

- Tvoj brat je nestao - rekla je.

- Šta znači nestao - pitala je Ljepojina sestra.

- Nestao - odgovorila je supruga.

Marko Miljković, Veljko Belivuk, Milan Ljepoja
foto: Kurir, Mondo/Stefan Stojanović

Supruga je potom rekla da je nestao još 9 decembra, a sestra joj je rekla zašto mi tek sada javljaš posle ovoliko dana, u nedelju, “sve vreme ćutiš”. Supruga je rekla da se Milan ne drogira, da je primio vakcinu.

- Zašto nisi odmah prijavila nestanak? - pitala je sestra.

- To je to... Znaš da se tvoj brat nije bavio berbom malina - odgovorila je supruga.

Sestra je nastavila da traži brata. Bezuspešno. Na prikazanim fotografijama žrtvi klanice u Ritopeku, sestra je prepoznala sada pokojnog Milana Ljepoju.

Među svedocima je otac ubijenog Aleksandra Gligorijevića Pukija, Mirko. O nestanku sina u trenutku svedočenja znao je samo iz medija. Poznato mu je daje njegov sin bio sa Belivukom na tribinama.

- Taj dan kada je nestao bio je sa Markom kome ne znam prezime, ali znam da izdržava kaznu zatvora u Somboru. Marko nije rekao da je Aleksandra, mog sina odvezao do Beton Hale na sastanak. Tom Marku je ostavio mobilni, a sa sobom je poneo "Skaj". Marko je tog dana uveče, kad je moj sin nestao, došao kod nas i doneo nam torbe sa garderobom i dva telefona. To sam sve predao policiji - priča otac.

Aleksandar se nikada nije vratio. Otac je na jednoj od fotografija koje mu je pokazalo tužilaštvo odmah prepoznao svog sina.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja