Najnovije vesti

VELJINI VOJNICI SAKRILI PORODICE, PLAŠE SE OSVETE ŠKALJARACA: Bosketova Ruskinja nije znala za zločine! Maretove komšije U STRAHU
Foto: Kurir, MUP RS, Privatna Arhiva

istraga se nastavlja

VELJINI VOJNICI SAKRILI PORODICE, PLAŠE SE OSVETE ŠKALJARACA: Bosketova Ruskinja nije znala za zločine! Maretove komšije U STRAHU

Crna Hronika

Vođe i pripadnici ozloglašenog klana naredili su svojim najbližima da se sakriju u bezbedne kuće strahujući od osvete škaljaraca

Ekipa Veljka Belivuka (36), zvanog Velja Nevolja i njegove desne ruke Marka Miljkovića, navodno strepi od napada škaljaraca, te su naredili svojim porodicama da se sklone.

Članovi klana od hapšenje u februaru ne samo da strepe od suđenja već, kako se navodno saznaje, ozbiljno strahuju i za članove svojih porodica. Tom strahu u prilog ide i sve do sada viđeno za vreme rata "škaljaraca" i "kavčana", tokom koga odmazda članova porodica nije ništa neuobičajeno.

Porodice promenile lokacije

Zbog toga su gotovo svi visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije navodno, prema pisanju jednog beogradskog lista, iselili svoje porodice na druge lokacije.

Tako je zloglasni Marko Miljković (30) iz porodične kuće u Krnjači svoje roditelje preselio u dobro obezbeđenu kuću na Zvezdari, koju zovu "mala Šilerova".

Veljko Belivuk, Mala Šilerova
foto: Zorana Jevtić

Miljkovićevi roditelji nisu zatečeni u kući u Ulici Grge Andrijanovića.

- Nema tu nikog. I niko ne dolazi - dobacio je komšija iz ulice, ali nije više želeo da priča.

PREŽVRLJAN GRAFIT

Kako se saznaje kuću je, od momenta kada je Miljković uhapšen, povremeno obilazio njegov otac Milorad. Skromna kuća vodi se na Maretovu majku, dok je vilu u Čačanskoj, koju je gradio zajedno sa Veljom Nevoljom, prepisao na oca. Da dugo nikad nije dolazio, vidi se i po pošti koju dugo niko nije pokupio, ali i zarđalom poštanskom sandučetu i ulaznoj kapiji. Maretova porodična kuća nalazi se u blizini kanala, punog žabokrečine, u čijem je nastavku i porodični dom braće Miloša (37) i Marka Budimira (33), zvanog Buda.

Inače, kada se u kraju upita za Maretovu ulicu, stanari iz kraja odmah kažu: "Je l' tražite Miljkoviće", ali se ne upuštaju u dalju priču. Da je nekad ovde boravio jedan od glavnih ljudi klana, govore i grafiti na početku ulice, kao što je "Grobari Padinjak", ali koji je prešaran više puta.

BOSKETOVA RUSKINJA U PANICI

Iz zemlje je navodno nestala i Bojana, Belivukova supruga, za koju se priča i da je trudna.

- Navodno se preselila u Grčku i ne misli da se vraća. Ona je živela u stanu od 82 kvadrata u luksuznom kompleksu na Zvezdari - kažu dobro upoznati izvori.

U istom kompleksu stan ima Vlado Draganić (47), zvani Boske, vlasnik "kuće smrti" u Ritopeku, ali se nekretnina vodi na ime njegove druge supruge, koja je inače Ruskinja.

- Kuću od 300 kvadrata u naselju Livadice 3 sagradio je 2003. godine, ali ju je prodao Belivuku za 136.000 evra. Međutim, nije uspeo da je prepiše na njega. Od tih para je kupio stan u zgradi u kojoj je i Belivuk. Draganićeva supruga nedavno je viđena u gradu sva uplašena, sa dve male ćerkice. Ona govori srpski, a njeni poznanici kažu da nije znala kakva zla on čini. Ona i deca su bili u stanu kada je SPBOK uleteo da ga uhapsi - kaže dobro upućen izvor.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja