OTKRIVEN KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU UBISTVA ĐOKIĆ: Evo gde je KRVNIK SAKRIO ORUŽJE kojim je brutalno likvidirao tročlanu porodicu!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Ilić

steže se obruč

OTKRIVEN KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU UBISTVA ĐOKIĆ: Evo gde je KRVNIK SAKRIO ORUŽJE kojim je brutalno likvidirao tročlanu porodicu!

Crna Hronika -

Organi gonjenja su za vrlo kratko vreme protiv Gorana Džonića, uhapšenog zbog sumnje da je u noći između 26. i 27. septembra u ataru sela Moravac ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu i dvadesetpetogodišnju Lidiju, pronašli obilje dokaza. Pronađen je pištolj "bereta", sumnja se da su njime likvidirani Đokići. Pištolj je bio sakriven u porodičnoj kući Džonićeve supruge Suzane u Aleksincu.

1 / 10 Foto: Kurir/ Marko Smiljković

Džonić je policiji objasnio gde je sklonio oružje, pa je patrola sa Suzanom otišla do Aleksinca, ali je pribavljanje za istragu skoro najvažnije stvari, naišlo na neočekivane prepreke.

- Goran je kazao da je pištolj sakrio u dimnjak. Međutim, do oružja se nikako nije moglo prići, jer ga je zavukao duboko u dimovodni kanal. Zato je policija morala da potraži pomoć kolega iz Uprave za vanredne situacije. Oni u arsenalu svojih pomagala imaju i specijalne magnete, nezamenljive kod ovakvih intervencija. Ustupili su policajcima jedan od njih, pa je policija uspela da oružje izvuče iz dimnjaka i dostavi ga balističarima na veštačenje – navodi naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

- Zbog ubistva ne samo što se nije pokajao, nego se osećao jačim. Smatrao je da je sve prevario i da je nadmudrio policiju. Postojala je realna opasnost da ponovo ubije nekog jer to što nije pokazao samilost ni za bratanicu, svedoči da nema nimalo savesti. Takvi ljudi smatraju da za njih ne važi zakon, da ih ne obavezuju društvene norme, te da su njihove želje i ciljevi dopušteni mimo svih skrupula – navodi naš sagovornik upoznat sa ovim slučajem.

Osim balističkog veštačenja koje je dokazalo da su čaure pronađene u kolima ubijene porodice i na mestu njihove likvidacjie ispaljene iz "berete", na oružju su pronađeni i Džonićevi biološki tragovi.

Njegovo objašnjenje da su ga braća K. M. i K. M. iz Moravca koje je optužio da su inspiratori a jedan od njih i neposredni izvršilac zločina, prisilili da dotakne oružje da bi ostavio svoj DNK, zvuči potpuno neverovatno. U ovakvim situacijama očekivano bi bilo da oružje bude uništeno što se obično radi tako što se spaljuje zajedno sa vozilom, ili odbačeno na mesto gde se teško može pronaći.

Ne postoji nijedan razlog da ljudi, naročito takvog formata kao što su K. M. i K. M. dozvole sebi optužujuće dokaze pa makar oni vodili i do saučesnika.

Osim Džoniću i braći K. M. i K. M, pritvor do 30 dana zbog sumnje da su učestvovali u teškom ubistvu Đokića određen je i Goranovim sinovima S. Dž. i M. Dž. Za muškarcem D. P. iz aleksinačkog sela Nozrina koji se nalazi u inostranstvu, raspisana je poternica jer ga je Džonić optužio da je takođe bio saučesnik u svirepom zločinu nad porodicom iz Aleksinca.

Kurir.rs/Telegraf,rs

BONUS VIDEO:

02:50

MORAVAC SABLASNO PUST: Jutro nakon hapšenja osumnjičenog za ubistvo Đokića nema ŽIVE DUŠE na ulicama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track