TRAGEDIJA U PREŠEVU IZBEGNUTA ZA DLAKU: Teretni voz vukao auto 130 metara, vozač pokušao da pređe kroz spuštenu rampu?!
Foto: M.S.

Teretni voz na liniji Subotica - Preševo

TRAGEDIJA U PREŠEVU IZBEGNUTA ZA DLAKU: Teretni voz vukao auto 130 metara, vozač pokušao da pređe kroz spuštenu rampu?!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Teretni voz na liniji Subotica - Preševo naleteo je noćas na automobil na ulasku u stanicu Preševo dok je vozač pokušavao vozilom da se provuče izmedju polubranika i pređe prugu na kojoj su rampe bile spuštene, saopštila je kompanija "Srbija kargo".

Suvozač automobila je, kako je navedeno, lakše povređen i kolima hitne pomoći prevezen je u najbližu bolnicu. "Ovo je još jedna u nizu nesreća na koje su 'Srbija Кargo' i 'Infrastruktura železnice Srbije' više puta upozoravali, kada do udesa dolazi zbog nepažljive, neodgovorne ili bahate vožnje vozača drumskih vozila", navedeno je u saopštenju.

Vozaču u Preševu određeno zadržavanje

U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač i njegov dvadesetjednogodišnji suvozač zadobili su lake telesne povrede Policija u Preševu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetjednogodišnjaka iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja, saopštila je PU Vranje .

- On se sumnjiči da je, upravljajući „tojotom“ sa 1,30 promila alkohola u organizmu, prelazio preko pruge, iako je rampa bila spuštena, u trenutku kada je nailazio teretni voz, koji je udario u njegov automobil. U ovoj saobraćajnoj nezgodi vozač i njegov dvadesetjednogodišnji suvozač zadobili su lake telesne povrede. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola vozaču je određeno zadržavanje- navodi policija. T.S.

Dodaje se da je putni prelaz na kome se dogodila nesreća obezbedjen polubranicima i da su u trenutku udesa, nekoliko minuta posle ponoći, uredjaji putnog prelaza bili ispravni i propisno radili, a polubranici su bili spušteni.

Кontejnerski voz (Cosco), u svom sastavu je imao 19 vagona i saobraćao je iz Subotice za Preševo. Na mesto udesa izašli su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i zajednička železnička komisija za isledjenje vanrednih dogadjaja.

Kompanija "Srbija Кargo" je upozorila i apeovala da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, jer se samo tako mogu sprečiti nesreće i sačuvati ljudski životi.

Kako je za Vranjski onlajn magazin potvrdio PR Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Miodrag Stojanović, vozač automobila tojota rođen 2000. godine nije se zaustavio na pružnom prelazu, pa je voz udariodeo automobila u vukao ga čak 130 metara.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track