00:54

Ova zgrada je gorela: Jutro posle požara u krugu Infektivne klinike

užas

DUŠAN KOJI JE NASTRADAO U POŽARU RADIO KAO ELEKTRIČAR NA INFEKTIVNOJ: Zaspao i nije ni stigao da shvati da ZGRADA GORI (VIDEO)

Crna Hronika -

Dušan Đ. (60) nastradao je u požaru koji je izbio oko ponoći u staroj stambenoj zgradi u krugu Infektivne bolnice u Beogradu.

Nesrećni penzioner je živeo sam, a prema nezvaničnim informacijama nekada je radio kao električar baš u Infektivnoj klinici. Požar je navodno krenuo upravo iz njegovog stana. Sumnja se da se zapalio radijator najverovatnije nakon spoja na instalacijama jer je u pitanju jako stara zgrada.

- Najverovatnije je uzrok uljani radijator jer se grejao tako. Verovatno je zaspao i nije ništa shvatio - priča Nebojša D. komšija iz zgrade pored.

Dodaje da je nastradali Dušan bio vuk samotnjak:

- Retko smo ga viđali. Uglavnom je bio sam. Nije imao porodicu. Samo neke rođake u Sloveniji. Bio je dobar čovek. Ponekad je dolazio u našu zgradu kod komšije, ali nije bio mnogo druželjubiv.

01:18

Vatra stigla do prvog sprata: Stariji muškarac nastradao u požaru u krugu Infektivne klinike

Požar je bio veliki. Stanari zgrade u blizini kažu da je vatrogascima bilo jako teško da priđu vatri koja se proširila sa obe strane.

1 / 15 Foto: Kurir.rs/J.M.

- Svaka im čast kako su ugasili. Kad sam došao izgledalo je strašno. Vatra je počela da izbija na krovu pa su vatrogasci gasili sa obe strane - opisuje Nebojša dramu koja se odigravala satima nakon ponoći i dodaje da je pre nekoliko dana požar izbio i u zgradi pored.

Stanari su evakuisani na vreme. U požaru je povređena i jedna starija žena koja se nagutala dima dok je bežala iz zgrade.

00:39

Gašenje požara kod Infektivne klinike

Jedna stanarka zgrade kaže da nije čula ništa dok joj vatrogasci nisu zakucali na vrata.

- Vatrogasci su mi lupali na vrata i probudili me. Tako sam saznala da je požar. Ništa nisam čula - dodaje žena i kaže da se smestila kod komšinice u zgradi pored jer u svoj stan ne može da uđe.

(Kurir.rs/Blic)

BONUS VIDEO

02:20

Požar u krugu infektivne klinike: Vatra buknula u stanu penzionera

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja