00:39

Gašenje požara kod Infektivne klinike

užas

TRČALI SMO HODNIKOM I BUDILI KOMŠIJE DA BEŽE: Borisav opisao DETALJE POŽARA koji je izbio u zgradi u krugu Infektivne (FOTO/VIDEO)

Crna Hronika -

Borisav Đorđević jedan je od stanara koji je noćas malo posle ponoći u požaru u stambenoj zgradi u krugu Infektivne klinike u Beogradu izgubio sve.

Spavao je u trenutku kad ga je ćerka probudila jer je osetila dim, a kad su shvatili šta se dešava budli su ostale stanare. Za to vreme njima je sve izgorelo, prenosi Telegraf saznanja Tanjuga.

- Spavao sam, bilo je možda 12 sati kad me je ćerka probudila jer je osetila dim. Prvo sam pogledao kablove kod sebe da nije tu. Onda smo osetili iz hodnika i trčali da budimo stanare redom. Tada sam zaboravio da uzmem svoje stvari - priča Đorđević.

Stradao mu je i novčanik sa dokumentima.

- Kad je ugašen požar, išao sam da tražim, ostao je samo delić od jakne, a u njoj su bili novčanik i ključ od kola - kaže Borisav.

Dodaje da je bilo neopisivo.

1 / 5 Foto: Kurir

- Osamdeset odsto je izgorelo. Patos je skroz izgoreo. To je izbilo na donjem spratu pošto su ispod trska i grede. Pošto je hodnik blizu, kad su vrata izgorela, vatra se proširila hodnikom. Brzo su došli vatrogasci, ali nisu mogli bez dizalice i krana da rade dok nije stigao - kaže Đorđević.

U trenutku izbijanja požara u zgradi je prema njegovim rečima bilo 10-12 stanara.

01:18

Vatra stigla do prvog sprata: Stariji muškarac nastradao u požaru u krugu Infektivne klinike

- Osoba koja je povređena je moja komšinica. Nagutala se dima i pala je. Baka je sada dobro. Javili su da je dobro - kaže Borisav.

Na pitanje šta će sad kaže:

- Ne znamo. Ne znamo ni kome da se obratimo.

Jedan od stanara ispričao je da je uspeo da spasi taštu:

- Neispavan sam spasio taštu. Jedan je poginuo. Vatrogasci su bili profesionalci i njima treba dati svaku pohvalu i nagradu. Teško mi je da pričam - rekao je stanar.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track