00:54

Ova zgrada je gorela: Jutro posle požara u krugu Infektivne klinike

vatrogasci i dalje na terenu

JUTRO POSLE POŽARA U KRUGU INFEKTIVNE Ljudi ostali bez krova nad glavom: Sreća pa su deca bila kod bake, sve nam je uništeno VIDEO

Crna Hronika -

U požaru koji je zbog uljanog radijatora izbio u zgradi u krugu Infektivne klinike u Beogradu stradao je stariji muškarac, a jedna žena se nagutala dima i hitno je prebačena na VMA.

Posledice požara su velike i vatra je svuda ostavila trag. Komšije nastradalog muškarca su u šoku jer se sve desilo iznenada i kažu da je prizor bio strašan.

- Poznavao sam nastradalog. Zvao se Dušan. Taj čovek je bio vuk samotnjak. Dešavalo se da ga ne viđamo po par dana. Koliko znam nije imao porodicu ovde. Ima neku rodbinu u Sloveniju. Ali mi nismo poznavali nikoga njegovog - rekle su komšije.

Požar, Bulevar Oslobođenja, Infektivna Klinika, Vatrogasci
foto: Stefan Stojanović Mondo

Baka Jela koja je izgubila stan u požaru kaže za Kurir da je se sve desilo iznenada.

- Spavala sam kad su u stan upali vatrogasci. Izvukli su me napolje nisam ni bila svesna šta se desilo. Sada smo svi kod komšija. Nemamo gde da budemo - ispričala je kroz suze baka Jela.

Jedan od komšija čija porodica je izgubila stan kaže za Kurir da je bilo strašno.

- Otac, majka i sestra mi žive ovde. Sestra je došla malo kasnije sa posla i primetila dim. Odmah je počela da budi komšije. Požar je izbio u stanu ispod našeg i nama je sve uništeno - rekao je Nemanja Đorđević.

Požar, Bulevar Oslobođenja, Infektivna Klinika, Vatrogasci
foto: Stefan Stojanović Mondo

On je dodao da je pre dva dana ostavio svoju decu da prenoće kod bake i deke i da sva sreća što sinoć nisu bili tu.

Čak 38 vatrogasaca noćas se borilo sa stihijom koja je gutala zgradu u Bulevaru oslobođenja od dvadesetak stanova iz koje je spaseno šestoro ljudi. Trenutno se kod zgrade nalaze dve ekipe vatrogasaca.

Pod vatrom je bilo 160 od ukupno 1.800 kvadrata zgrade napravljene potpuno od drveta koja ima prizemlje, prvi sprat i potkrovlje a u kojoj su živeli nekadašnji zaposleni u toj klinici.

(Kurir.rs/J.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track