Najnovije vesti

SLUČAJ KOJI JE ZGRANUO SRBIJU NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Ovako se staklorezac Filip danas branio za ubistvo pekara Nikole u Resavskoj
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

PRETRES U VIŠEM SUDU U BEOGRADU

SLUČAJ KOJI JE ZGRANUO SRBIJU NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Ovako se staklorezac Filip danas branio za ubistvo pekara Nikole u Resavskoj

Crna Hronika

Da mogu da vratim vreme sada bih trpeo sve uvrede, batine, ne bih se branio i Nikola bi bio živ, rekao je okrivljeni

BEOGRAD - Danas je u Višem sudu u Beogradu održan pretres u ponovljenom postupku protiv stakloresca Filipa Gavranovića, osumnjičenog za ubistvo prijatelja Nikole Ostojića. Optuženi je priznao delo, ali je porekao da su okolnosti pod kojima se dogodilo onakve kakvim ih Tužilaštvo navodi.

- Priznajem odgovornost da sam učestvovao u tom nesrećnom događaju, ali se ne slažem sa razlozima i motivima koji su navedeni od strane Tužilaštva - započeo je odbranu Filip Gavranović, koji je potom negirao da je motiv za ubistvo bio koristoljublje, kako je to navedeno u optužnici, već je rekao da je u pitanju bila odbrana:

"Izražavam najdublje saučešće porodici. Kajem se zbog onoga što sam uradio. Bio sam ponižavan, vređan i onda napadnut, pa sam se samo branio od čoveka koji je bio mnogo jači od mene. Te večeri branio sam svoj život i nema govora da sam bilo šta loše uradio iz drugih razloga."

Garvanović, koji je prvostepenom presudom osuđen na 30 godina zatvroa zbog krivičnog dela teško ubistvo, naveo je da njegova reakcija, da može da vrati vreme, ne bi bila ista, objavio je Blic.

- Da mogu da vratim vreme sada bih trpeo sve uvrede, batine, ne bih se branio i Nikola bi bio živ - rekao je.

Nikola Ostojić, pekara, pekar, ubistvo, Resavska, Beograd, cveće
foto: Kurir

Odbrana je potom zatražila da se Gavranoviću ukine pritvor, u kom je nalazi već četiri godine, jer, kako su naveli, za to više nema pravnog osnova. Taj zahtev su obrazložili time što je okrivljenom mera određena zbog uznemirenja javnosti, a sada, kako su rekli, taj razlog više ne postoji.

Tužilaštvo se oštro usprotivilo zahtevu, a nakon pauzega je sudsko veće odbilo. Na suđenju su iskaz dale sestra i supruga ubijenog, koje su ostale pri prethodnom svedeočenju. Na zahtev odbrane za puštanje su imale negativnu rekaciju.

Filip Gavranović je optužen da je u novembru 2017. godine ubio prijatelja i pekara Nikolu Ostojića. Po sopstvenom poriznanju ga je usmrtio udarcima alatom, a onda je njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj ranji predmetima koji su se tu našli, nakon čega je danima je učestvovao sa porodicom ubijenog u potrazi za njim.

Nikola Ostojić, Filip Gavranović, Resavska ulica, pekara, ubistvo
foto: Privatna Arhiva

Telo je bilo sakriveno u Gavranovićevoj staklorezačkoj radnji, u kojoj ga je i ubio

Da je staklorezac počinilac zločina otkrilo se kada je njegova supruga prijavila da se u danima potrage čudno ponašao.

Sumnja se da je motiv bio koristoljublje, odnosno da je do konflikta među njima došlo zbog novca koji je Gavranović pozajmljivao od ubijenog.

Staklorezac, pekar, nestao, ubijen, Filip Gavranović, Nikola Ostojić, Resavska
foto: Marina Lopičić

Njega je Viši sud osudio na 30 godina zatvora, ali je Kasacioni ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno odlučivanje.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja