01:41

Stravična atmosfera kod rudnika Soko JECAJI PROLAMAJU TIŠINU

tuga

STRAVIČNA ATMOSFERA KOD RUDNIKA SOKO: Kamera Kurir televizije zabeležila potresnu scenu PROLAMAJU SE JECAJI PORODICA NASTRADALIH

Crna Hronika -

Akcija spasavanja rudara iz rudnika "Soko" kod Sokobanje je završena nakon šest sati, a pogrebna vozila pristigla su kako bi prevezla tela nastradalih.

Na mestu nesreće je i reporterka Kurir televizije Suzana Stamenković koja je istakla da su se porodice nastradalih okupile oko rudnika.

Kamera Kurir televizije zabeležila je potresnu scenu.

01:28

KURIR NA MESTU NESREĆE: Očekuje se izvlačenje preminulih iz rudnika Soko

Porodica nastradalih zagrljena stoji na ulazu u rudnik, a jecaji se jasno čuju.

- Do malopre je ovde bila mukla tišina koju sada paraju jecaju porodica preminulih, zaista je stravična atmosfera. Akcija spasavanja rudara iz rudnika "Soko" kod Sokobanje trajala je šest sati. Svi rudari su izvučeni iz rudnika, a povređeni su poslati u bolnicu u Aleksinac i KC Niš. Poginulo je osam rudara, najstariji je rođen 1966. godine, a najmlađi 1991. godine - istakla je Stamenković.

Nesreća se dogodila jutros nešto posle četiri sata, obrušili su se zidovi rudnika, a akcija spasavanja trajala je više od šest sati.

Kako izveštava reporter sa terena, ova nesreća žitelje Aleksinca podseća na onu iz 1998. godine kada je poginulo 29 rudara, a povređeno 27.

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

U nesreći su poginuli rudari Zlatković Darko (43), Nenad Trivunac (37), Petrović Petar (31), Grujić Radovan (47), Čokirilo Branko (56), Branislav Zlatanovoić (65), Živković Bratislav (59), Stajić Bojan (34).

A prema rečima direktora bolnice u Aleksincu, dr Gorana Vidića, svi povređeni su hospitalizovani.

- Pregledano 20 povređenih, 19 zadržano na lečenje, a jedan je upućen u KC Niš zbog sumnje na trovanje ugljen-monoksidom. Ostali povređeni su svi zadržani na lečenju, dva su sa težim povredama i biće lečeni neoperativno, ostali imalu lakše povrede i lakše trovanje ugljen monoksidom - istakao je dr Vidić.

Kurir.rs

Bonus video:

02:45

Rođaci i prijatelji neutešni posle pogibije rudara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja