POZNATO KADA ĆE FILIP KORAĆ BITI PRIVEDEN KOD TUŽIOCA: Oglasio se njegov advokat i otkrio zašto se još nisu videli
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

krivično delo falsifikovanje dokumenata

POZNATO KADA ĆE FILIP KORAĆ BITI PRIVEDEN KOD TUŽIOCA: Oglasio se njegov advokat i otkrio zašto se još nisu videli

Crna Hronika -

Filip Korać, mogao bi već u ponedeljak 9. aprila da iznese svoju odbranu pred hrvatskim tužiocem zbog krivičnog dela falsifikovanje dokumenata.

On se trenutno nalazi u izolaciji zbog kovid mera i iz tog razloga je sam u ćeliji.

- Mogu vam samo reći da me je Korać angažovao da ga zastupam u predmetu zbog koga se nalazi na poternici. Njega još nisam video zbog kovid mera koje su na snazi. Prema našem krivičnom zakonu Koraću je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina- kaže za Telegraf advokat Gordan Preglej i dodaje da ne zna da li će njegov klijent izneti odbranu ili će se braniti ćutanjem.

Kako se saznaje, Korać je dan ranije pozvao svog branjenika i rekao mu da želi da se preda jer ima saznanja da se nalazi na hrvatskoj poternici zbog falsifikovanja dokumenata.

- Uprava zatvora u Remetnici je dan ranije bila obaveštena o tome da će se Korać u utorak predati - kaže naš izvor blizak slučaju.

PREMIJER, POLITIČARI, KRIJUMČARI, ZEMUNCI: Evo ko je boravio u zatvoru u kome je sada i Filip Korać, jedan je i preminuo

Korać je pri ulasku bio testiran na korona virus i nije bio pozitivan.

Podsećanja radi, Filip Korać je bio na crvenoj Interpolovoj poternici, ali mu je ona ukinuta pre dve godine jer nije bilo dokaza da je učestvovao u likvidaciji Blaža Đurovića 2018. godine na Voždovcu.

Poslednji put u javnosti se o ovom čoveku govorilo kada je izneto šta je Veljko Belivuk izjavljivao u tužilaštvu 7. februara ove godine.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja