Najnovije vesti

HRVATSKI POLICAJCI STIŽU U BEOGRAD, PRIMIĆE IH VULIN: Inspektori iz Zagreba otklonili SPEKULACIJE o nasilju nad Matejem!
Foto: Uroš Arsić/Mondo, Privatna Arhiva

ministar primio delegaciju

HRVATSKI POLICAJCI STIŽU U BEOGRAD, PRIMIĆE IH VULIN: Inspektori iz Zagreba otklonili SPEKULACIJE o nasilju nad Matejem!

Crna Hronika
17:21h

Delegacija hrvatske policije na čelu s Antoniom Gerovcem, pomoćnikom načelnika policije i Načelnikom uprave kriminalističke policije, otputovala je za Beograd.

Hrvatsku delegaciju primiće i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

- Dobili smo apsolutno sve informacije i sve što je potrebno. Stupili smo u kontakt s istražiteljima i intenzivirali kontakt s Matejevim ocem. Postoji radna verzija onoga što se dogodilo, ali razumećete me da sada ne mogu o detaljima - rekao je Gerovac uoči polaska za Beograd.

- Sa svime što je do sada prikupljeno, ništa ne ukazuje na to da je Matejev nestanak bilo kako povezan s posledicama neke nasilne radnje - rekao je.

Dodao je da je srpska policija napravila izuzetan posao oko praćenja Matejevog kretanja od trenutka izlaska iz kluba do trenutka kada se smatra da je ušao u vodu.

Osoba obučena poput Mateja Periša došla do vode

- Pregledani su i snimci nakon toga, kako bi se utvrdilo je li možda negde izašao iz vode i slično. Mi možemo reći da je osoba obučena poput Mateja došla do vode, ali ne postoji niko ko može to sigurno da tvrdi - rekao je Gerovac.

- Ono što do sada znamo jest da Matej i njegovi prijatelji ni u klubu ni ispred njega nisu učestvovali ni u kakvom sukobu ili incidentu - rekao je Gerovac.

- Za sada ostaje nepoznanica šta se dogodilo i zašto je Matej trčao ulicama Beograda. Snimak iz reke je autentičan, a to pliva li neko ili ne, ne može se utvrditi. Snimak je i dalje u obradi, a možda se radi i o nekom predmetu. O tome ne bih pruičao dok sve ne bude poznato - napominje Gerovac i objašnjava da su iz srpske policije kontaktirali i proizvođača mobilnog telefona kako bi se možda iskoristile i neke druge tehničke stvari.

- Preduzeli su apsolutno sve što su mogli - rekao je Gerovac 12. januara.

Hrvatska policija obavila je i razgovor s društvom iz Zadra koje je bilo u Gotiku te večeri kada je bio i Matej Periš sa svojim društvom, a u više je navrata razgovarala i s njegovim prijateljima i obavila niz drugih radnji.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

Isplivalo telo mlađeg muškarca kod Ade Huje!
01:39

Isplivalo telo mlađeg muškarca kod Ade Huje!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja