PSIHO: Biljana ubila muža i zabetonirala ga u buretu, pa se posle tri godine otrovala u istoj šupi?
Foto: Printscreen/Facebook, Tamara Trajković

HOROR KOD LESKOVCA

PSIHO: Biljana ubila muža i zabetonirala ga u buretu, pa se posle tri godine otrovala u istoj šupi?

Crna Hronika -

Biljana Stojanović (38) izvršila samoubistvo, a na dan njenog pokopa u pomoćnoj prostoriji pronađeno i telo njenog muža Ivana (40), za koga su svi verovali da je na privremenom radu u Rusiji

Telo Ivana Stojanovića (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca pronađeno je zabetonirano u buretu u šupi u danu kada je sahranjena njegova supruga Biljana (38), koja se nekoliko dana pre toga otrovala u istoj prostoriji!

Filmska priča koja je šokirala jug Srbije razotkrila se u danu kada je Biljana sahranjena, a kada se, navodno, policiji obratio muškarac, s kojim je ona bila u emotivnoj vezi, rekavši da mu je ona ispričala da je ubila muža, za koga su svi verovali da je na privremenom radu u Rusiji! Naime, prošle nedelje Stojanovićeva je nestala, a potom je pronađena mrtva. Ona se, prema prvim informacijama, otrovala, a porodica ju je sahranila 28. juna.

Leskovac, kuća, zabetoniran leš
foto: Kurir

Telo na čaršavu

- Biljanino telo pronađeno je u pomoćnoj prostoriji na belom čaršavu i jastuku, a pored je bila nekakva bočica. Nakon Biljanine sahrane policiji se navodno javio muškarac i ispričao da mu je ona nekoliko dana pre samoubistva rekla da je ubila muža pre tri godine, stavila ga u bure, koje je prekrila i ono stoji u šupi, i da ga treba tražiti u dvorištu, a ne Rusiji - kaže izvor Kurira i dodaje da je policija otišla tamo i otpočela pretres:

- Baš kako je čovek opisao, u buretu je pronađen zabetonirani leš, za koji se sumnja da je Ivan Stojanović, a na kome je čak kosa bila netaknuta, odnosno, nije istrulela. Telo je odmah poslato na obdukciju, a s policijom je bio i Ivanov brat - priča izvor.

Druga tragedija

Ivanovog brata ubili kada je imao pet godina

Kako je za Telegraf.rs ispričala komšinica Ivanovih roditelja, oni su pre 40 godina preživeli još jednu tragediju.

- Osim starijeg sina Nenada, imali su i sina Slavišu, koji je u ranom detinjstvu tragično izgubio život. Oni su svi živeli u Zbežištu, kada je, tokom igre lovačkom puškom, jedan dečak usmrtio Slavišu, koji je tada imao pet godina. Ivan je rođen nakon njegove smrti - rekla je komšinica.

Ispostavilo se da je Biljana godinama pričala rođacima, kolegama i prijateljima da je njen suprug Ivan otišao u Rusiju i da su se u međuvremenu rastali.

- Navodno, kolegama i prijateljima je pričala da joj nije slao novac, da živi teško, pa da čak mora da rasprodaje imanje - objašnjava izvor i dodaje da je istraga utvrdila da je Stojanović u Srbiju ušao 2019. godine i da više nije izašao iz zemlje:

Leskovac, kuća, zabetoniran leš, Ivan S., Biljana Stojanović, B. S., I. S.
foto: Kurir

Došao zbog tastove smrti

- On je pre tri godine došao u Leskovac, kada je Biljani preminuo otac, i organizovao je sahranu. Posle toga su čak išli i na more sa svoje troje dece i od tada ga niko nije video. U prilog tome da niko nije sumnjao da Ivan nije živ govori i podatak da je on potpisan kao ožalošćeni na njenoj umrlici - priča naš sagovornik.

Roditelji stradalog Ivana, Jovan i Ružica, za Kurir su naveli da su nakon snahine sahrane planirali da se jave policiji i prijave nestanak sina jer im je bilo čudno što ga nisu čuli tri godine.

- Nikad nam se nije javio, snajka je pričala da se redovno javlja svakog meseca, kao i unucima, ali da ne može da priča s nama. Pa nije ni mogao kad je bio nabijen u bure i sahranjen. Biljanine sestre su nas stalno napadale što se Ivan ne javlja, što ne dolazi. Deca nisu smela ništa da kažu. Uvek nas je lagala, a ona ga je spakovala s ljubavnikom - pričaju roditelji:

Advokat saslušan

Bio sam s Biljanom, ali ne znam ništa o smrti njenog muža

U policijsku stanicu u Leskovcu juče je priveden advokat A. L. (28), koji je bio u ljubavnoj vezi s Biljanom. On se ranije javio medijima i rekao da je zatečen i njenom smrću, a da nije znao da je Ivan mrtav, kao i da će otići na razgovor u MUP.

- Ko je ubio Biljaninog muža apsolutno mi nije poznato. Ja nisam učestvovao u tom zločinu. Zatečen sam i njenom smrću, a posebno saznanjem da me neko povezuje sa ubistvom njenog supruga, odnosno da sam sa njom počinio zločin i posle njene smrti to otkrio policiji. To je nečija sumanuta izmišljotina - rekao je advokat za Srpski telegraf i dodao da se s Biljanom nije video 10 dana, kao i da nije bio ni na sahrani, jer nije znao kada je.

Unuci pričali da se čuju sa ocem

- Kad smo išli kod snajke, ona ga je kao zvala iz druge sobe i izmišljala razloge zašto sad ne može da priča. Pre nekog vremena je najstarija unuka čak pronašla tatinu torbicu i pasoš, sve nam je bilo čudno i hteli smo da zovemo policiju, da prijavimo. On je, prema njenoj priči, bio u Rusiji, kao da ga je mafija otela, a tri godine je bio zazidan.

Roditelji navode da je Ivan pronađen u staji u kojoj su nekada čuvane krave, a da je tu ranije pronađeno i Biljanino telo.

roditelji ubijenog
foto: Kurir.rs/M.S.

- Na betonu je bila neka plava boja i par kapi, ona je u jaslama nađena, na belom čaršavu. Njene dve sestre kunu i proklinju mog sina, kao da je on kriv. Tad sam rekao: „Čekaj, ako ona nije živa, možda ni moj sin nije živ.“ Ljudima koji su je tražili bilo je sumnjivo i što je u toj prostoriji koja je uvek zaključana jedan deo zazidan - priča otac.

Majka Ružica kaže da je Ivanovu lobanju video njegov brat Nenad.

- Preko betona su bili otpaci kukuruzovine. Idem na sahranu, ja je žalim, a moj sin mrtav, da dočeka da mu koske sahranjujem - jeca Ivanova majka.

Biljanini rođaci

Mislimo da je ucenjena

Biljanini rođaci juče nisu bili raspoloženi za razgovor, ali su naveli da sumnjaju da joj je sve namešteno.

- Mislimo da je neko ubio Ivana, a nju ucenjivao. Ne znamo šta da kažemo - kažu.

Manastir

Biljanina prijateljica za Kurir je ispričala da se pre nekoliko dana u selu pročulo da je Ivan viđen u blizini škole, te da je svratio i javio se mlađoj deci koja imaju 14 i 10 godina.

- Navodno, njegovi roditelji su to čuli i došli u Veliko Trnjane, u Biljaninu kuću. Međutim, on se nije pojavljivao. Oni su sve vreme verovali da je on u Rusiji, a tek kada je Biljana umrla, počeli su da sumnjaju da nije tamo - priča prijateljica:

Leskovac, kuća, zabetoniran leš
foto: Kurir

- U njenu priču ranije je posumnjao i njen stric, uprkos tome što mu je pokazivala slike nekog automobila koji Ivan planira da kupi i do detalja prepričavala njihove planove, kao i da planiraju da idu u manastir Tumane. Čak je i neke slike slala prijateljima.

Do zaključenja ovog broja Kurira nije saopšteno da li je Stojanović ubijen, kao ni da li je neko osumnjičen i uhapšen.

Sumnje meštana

Ubila ga zbog afere

Meštani sela pričaju da se po mestu sada ispredaju razne priče, pa i ta da je Biljana mužu presudila jer je saznao za njenu aferu.

- Priča se da je muža ubila jer ju je uhvatio s ljubavnikom, pa da je taj švaler posle čak njoj tražio 300 evra i ucenjivao je da će je prijaviti policiji. Ko zna šta je tu bilo, nisu čista posla - kažu meštani.

Štampano izdanje 30.06.2022.
foto: Kurir

Čitajte KURIR!

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track