HULIGANI KOJI SU NAPALI POLICAJCE ZAĆUTALI U TUŽILAŠTVU: Samo trojica iznela odbranu, svima predložen pritvor
Foto: MUP Srbije

prvo osnovno javno tužilaštvo

HULIGANI KOJI SU NAPALI POLICAJCE ZAĆUTALI U TUŽILAŠTVU: Samo trojica iznela odbranu, svima predložen pritvor

Crna Hronika -

Huligani koji su 17. septembra, tokom održavanja Evroprajda u Bulevaru oslobođenja kod železničke stanice Karađorđev park napali i povredili 13 policajaca danas su saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Njih 19, kako je saopšteno iz tužilaštva, negiralo je izvršenje krivičnog dela, ne želeći da iznosi odbranu, dok je troje iznelo svoju odbranu tokom koje su takođe negirali izvršenje krivičnog dela učestvovanje u grupi koja vrši krivično delo.

- Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da u odnosu na sva zadržana lica koja su saslušana pred tužilaštvom odredi pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike koji su u bekstvu, dok je u odnosu na sedam lica predložilo određivanje pritvora i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Navijač
foto: MUP Srbije

U odnosu na okrivljene L. T. i M. M., kako se navodi, za koje se osnovano sumnja da su kolovođe grupe, a kojima se na teret stavlja izvršenje krivičnog dela učestvovanje u grupi koja izvrši krivično delo sa elementima nasilja, za koje je predviđena kazna zatvora do osam godina, predloženo je određivanje pritvora i po osnovu da su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Takođe, tužilaštvo će sudu staviti predlog za određivanje pritvora i izdavanje poternice u odnosu na tri okrivljena čiji je identitet utvrđen a koja se trenutno nalaze u bekstvu, te će u dokaznom postupku tužilaštvo ispitati u svojstvu svedoka oštećene i očevice događaja, zatim narediti veštačenje telesnih povreda koje su zadobili policijski službenici, eventualno narediti antropološko veštačenje, a po potrebi sprovesti i druge radnje, nakon čega ce doneti odluku u predmetu o čemu ce javnost biti blagovremeno obaveštena - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, u vreme održavanja Evroprajda u Beogradu, huligani su napali policajce, povredili ih i oštetili pet vozila MUP-a, čime je pričinjena i materijalna šteta u iznosu oko 3 miliona dinara.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track