"ČULA SAM ŽAMOR, PA VIDELA SVOG SINA KAKO LEŽI U KRVI": Potresne reči majke poginulog dečaka iz Vranja, deca svedočila TRAGEDIJI
Foto: T.S.

skrhana bolom

"ČULA SAM ŽAMOR, PA VIDELA SVOG SINA KAKO LEŽI U KRVI": Potresne reči majke poginulog dečaka iz Vranja, deca svedočila TRAGEDIJI

Crna Hronika -

Dečak (7) nastradao je u ponedeljak uveče u Ulici Petra Lekovića u naselju Raška, u Vranju, kada ga je u vrat i potiljak udarila greda za krov, po kojoj je skakao.

Snežana M., detetova majka, skrhana bolom navodi da je njen sin sinoć nakon večere istrčao napolje, te da ga je već u sledećem trenutku Hitna pomoć odvela krvavog u bolnicu, gde je i preminuo. Snežana je majka četvoro dece, a kako navodi, sve se dogodilo dok su se deca igrala.

Vranje, Surdulica, dete, dečak, stradao dečak
foto: T.S.

"Suprug je otišao da bere maline u Vojvodini, a ja sam došla iz Surdulice kod roditelja sa decom. Sinoć smo večerali kada je on oko 23 sata istrčao napolje da se igra. Kako je prošlo neko vreme, izašla sam da ga pozovem u kuću jer je već bilo kasno, ali njega nije bilo. Odjednom sam čula neki žamor ispod kuće, otišla sam i videla sina kako leži dok mu je krv išla. Zavapila sam, zvala sam pomoć. Uskoro je došla Hitna, odveli su ga ali nije izdržao, kuku meni. Nesreća nas je zadesila. Deca mi plaču non-stop, ja ne mogu da se sastavim. Zovu brata, traže ga. Mlađa ćerka samo traži batu, zove ga po imenu, plače i jauče", jedva govori potresena majka.

Vranje, Surdulica, dete, dečak, stradao dečak
foto: T.S.

Komšije iz ulice u kojoj se tragedija dogodila navode da su se deca danima igrala oko dasaka i greda i da su ih upozoravali da se pomere odatle. "Komšije su počele da menjaju krov na kući. Upozoravali smo decu, govorili smo da se ne igraju tu, ali nisu slušali.

Komšinica je sinoć čula dečiju graju, a u sledećem trenutku je nešto puklo. Svi smo istrčali napolje i videli dečaka kako leži u lokvi krvi. Greda ga je udarila u potiljak i vrat. Deca su videla mališana kako je nastradao. Velika je ovo tragedija za sve nas", kažu potresene komšije iz vranjog naselja Raška.

00:13

Mesto nesreće gde je stradao dečak u Vranju

Podsetimo, do nesreće je došlo nakon što je dete skočilo sa gomile naređanih greda, koje su se pokrenule i dete povredile u predelu grudi i glave. Dete je usled zadobijenih povreda preminulo.

Na odeljenju Urgentne medicine u Vranju konstatovana je smrt, a dežurna doktorka je zatražila obdukciju. Dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju prijavljeno je noćas oko 23 sata da je u Vranju stradalo dete.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja