OD POČETKA GODINE 44 UBISTVA U SRBIJI, A SAMO 1 NIJE REŠENO! Srpska policija među najuspešnijima u Evropi u rešavanju zločina
Foto: Nemanja Nikolić, Drustvene Mreže

statistika

OD POČETKA GODINE 44 UBISTVA U SRBIJI, A SAMO 1 NIJE REŠENO! Srpska policija među najuspešnijima u Evropi u rešavanju zločina

Crna Hronika -

Marko A. (31) koji je brutalno ubijen u nedelju predveče u blizini škole u Žarkovu u Beogradu, kada ga je maloletnik (17) sa četri puta izbo nožem kada je pokušao da ga razdvoji od svog druga Branka D. (27) koji je tom prilikom teško povređen, 44 je osoba koja je ubijena od početka godine u Srbiji.

Evidentirano je 20 krivičnih dela ubistvo, kao i 24 krivična dela teško ubistvo.

Podsetimo, napad se dogodilo u nedelju oko 20 sati kod OŠ "Miloš Crnjanski" na Čukarici gde su četri mladića sedela sa jednom devojkom na stepenicama izvan školskog dvorišta. Navodno, tada im je s leđa prišao maloletnik i upitao ih šta rade na njegovoj teritoriji, nakon čega je usledio verbalni konflikt između njega i Branka D. kog je izbo nožem.

Kako bi pomogao i odbranio prijatelja uleteo je Marko A. koji je zadobio četri smrtonosna uboda, od kojih su dva bila u grudi. Posle krvavog napada maloletnik beži u nepoznatom pravcu, ali su ga pripadnici MUP Srbije u akciji "Vihor" uhapsili posle dva i po sata u okolini Banjice.

ubistvo na čukarici
ubistvo na čukaricifoto: Video plus

Kada je u pitanju procenat rasvetljenih ubistava i teških ubistava, srpska policija je među najuspešnijim u Evropi.

- U periodu od 1. janaura do 2. jula 2023. godine u Srbije je ukupno evidentirano 44 slučaja krivičnog dela ubistvo i teško ubistvo. Od čega za sada jedno nije rasvetljeno - navode iz MUP.

Jedino nerešeno ubistvo je ubistvo Milana Jorovića (31) iz Zemuna koje se desilo u junu kada ga je maskirani egzekutor na motoru jedne firme za dostavljanje hrane izrešetao sa nekoliko hitaca.

ubijeni milan j.
ubijeni milan j.foto: Društvene mreže

- Milan J. je tog kobnog dana došao kući, a egzekutor ga je pratio na skuteru. Ušao je u kuću, ali je posle nekog vremena izašao i uputio se ka svom autu. Osumnjičeni ubica mu je prišao, rekao mu nešto a zatim izvadio pištolj i počeo da rešeta - podseća izvor i dodaje:

- Ubica je na njega ispalio 12 hitaca, od kojih ga je osam pogodilo u grudi i stomak. Pao je kao pokošen na pločniku ispred kuće, a likvidator koji je imao crnu kacigu i hirušku masku pobegao je uličicom koja vodi ka novosadskom auto-putu.

mesto uviđaja u zemunu
mesto uviđaja u zemunufoto: Nemanja Nikolić

Kako je tada naš izvor objasnio, sumnja se da je Milan J. ubijen zbog nekih neraščišćenih računa, s obzirom na to da je nekoliko godina pre toga bio na robiji zbog droge i razbojništva.

- Pričalo se da je tada sklopio sporazum i da je policiji i tužilaštvu pomogao tako što je izdao neke krupne zverke u poslu koje su ubrzo lišene slobode. Takođe, jedan od motiva mogao bi da bude i njegovo druženje sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, vođom partizanove frakcije "Zabranjeni" koji je dva puta ove godine bio na meti napadača.

Inače, policija je tokom istrage uzela snimke sa tri nadzorne kamere, dve od komšija i jednu sa kuće ubijenog.

- Upoređeni su snimci na kojima se jasno vidi da je maskirani ubica na skuteru dve nedelje pre ubistva dolazio i obilazio kuću Milana J. - podseća izvor.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track