UHAPŠEN SRBIN U TRSTU! Sa Hrvatom smislio plan, pa ga čekao na granici da mu PREDA "ŠTAFETU"
Foto: EPA/GIUSEPPE LAMI

MIGRANTI

UHAPŠEN SRBIN U TRSTU! Sa Hrvatom smislio plan, pa ga čekao na granici da mu PREDA "ŠTAFETU"

Crna Hronika -

Granična policija u Trstu uhapsila je Srbina za kojeg se sumnja da je trebabalo da prihvati četvoro migranata i preveze ih u Italiju. Kako navode tamošnji mediji u pitanju je bilo dvoje dece i četvoro odraslih.

U istočnom predgrađu Trsta, policija je zaustavila srpskog državljanina koji je bio sam u automobilu srpskih registarskih oznaka.

- Dok je policija proveravala njegov automobil, u istom pravcu je stiglo i drugo vozilo sa hrvatskim tablica. Srbnin je uhapšen, a vozač drugog automobila je pobegao ka obližnjem žbunju i tu mu se gubi svaki trag - piše italijanski telequattro.

U tom vozilu ostavljenom na sredini puta bilo je dvoje dece i četvoro odraslih čučali su između zadnjih sedišta i gepeka.

Naknadne provere otkrile su da je Srbin bio u ulozi „štafete“, a uhapšen je zbog pomaganja i podržavanja neregularne imigracije.

Kako navode tamošnji mediji policija je poslednjih nedelja u različitim akcijama uhapsila četiri prolaznika zbog krivičnog dela pomaganje i podržavanje ilegalne imigracije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track