"SESTRE U ČARAPAMA", POLICAJKA, TENISERKA, MALOLETNICA: U Srbiji zbog šverca droge pada sve više devojaka, a evo zašto ih ANGAŽUJU
Foto: MUP Srbije

akteri u švercu

"SESTRE U ČARAPAMA", POLICAJKA, TENISERKA, MALOLETNICA: U Srbiji zbog šverca droge pada sve više devojaka, a evo zašto ih ANGAŽUJU

Crna Hronika -

Vest da je u stanu na Zvezdari sa dvojicom muškaraca, I.M. (53) i U.M. (24), uhapšena i maloletnica (16) sa 20 kilograma marihuane otvorila je temu - "sve većeg broja devojaka koje učestvuju u švercu narkotika u Srbiji".

Maloletnica je, podsetimo, imala "zadatak" da, po prethodnom dogovoru sa U.M, noseći prazan kofer, 12. avgusta se autobusom odveze u Novi Pazar, gde ju je sačekalo, za sada, nepoznato lice, od kojeg je preuzela 18 većih PVC paketa sa marihuanom i spakovala ih u kofer.

Sutradan se u jutarnjim časovima sa navedenom opojnom drogom iz Novog Pazara vratila u Beograd, pa se sa autobuske stanice prevezla na lokaciju na kojoj ju je sačekao U.M. i od nje preuzeo kofer sa marihuanom ukupne neto mase 18.483,95 grama.

Nakon toga je U.M., kako se sumnja, navedeni kofer sa opojnom drogom odneo kod I.M. u stan, u kojem su radi dalje prodaje držali još 7 PVC kesica sa marihuanom, dva džointa, grumen biljne materije ukupne neto mase 153,86 grama, kao i jednu digitalnu vagu i metalnu posudu sa kokainom u količini od 0,09 grama.

Inače, I.M. se na saslušanju branio ćutanjem, a U.M. je priznao delo, dok se prema maloletnoj osumnjičenoj postupak je razdvojen i vodi se pred Odeljenjem za maloletnike.

Ovo je samo jedan u nizu slučajeva u poslednjih nekoliko meseci u kojima su ženske osobe imale jednu od glavnih uloga u švercu droge i to na - "veliko".

"Narko grupe često angažuju ženske osobe za prenos droge jer misle da su one manje upadljive, da će teže na njih da posumnjaju, posebno ako je reč o maloletnicama. Međutim, kao što se vidi iz takvih slučajeva, greše po tom pitanju, jer te grupe policija već prati, drži pod nadzorom i samo čekaju trenutak kada da ih uhapse, tako da ta činjenica da žensko prenosi drogu ne menja ništa, odnosno, ne mogu tako da prevare nadležne", kaže izvor iz istrage ovog slučaja.

Narko sestre

Početkom ove godine, tačnije, u februaru, zaglavljene u beogradsku saobraćajnu gužvu, uhapšene su u čarapama sestre iz Slovenije.

Policija je pregledom automobila kojim je upravljala H. V., dok je na mestu suvozača sedela H. Z., u specijalno izrađenom bunkeru pronašla 48 paketa sa marihuanom, koje su one, kako se sumnja, prevozile radi dalje prodaje.

Drogu su vozile preko KiM u Evropu. Na saslušanju su izjavile da nisu znale da je u automobilu bilo kakva droga.

Narko teniserka

J.M. (20), teniserka i učenica srednje škole uhapšena je u martu nakon što je policija u njenom automobilu "smart" pronašla osam i po kila marihuane.

"Pala" je sa muškarcem (17) u žutom "smartu" zbog sumnje da su prevozili navedene opijate zbog dalje prodaje, a koju su preuzeli na Kopaoniku.

"Ona je tek napunila 20 godina. Povremeno daje časove tenisa. Vanbračni partner sa kojim živi je MMA trener", rečeno je tada.

Njih su priveli policija, UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Inače, ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu i na saslušanju se branila ćutanjem, odnosno iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, J.M. je 12. marta ove godine, ona je automobilom marke “smart” otišla na Kopaonik i od NN lica preuzela jednu crnu putnu torbu u kojoj se nalazilo ukupno 8.5 kilograma marihuane upakovane u 20 paketa i stavila je u prtljažnik navedenog vozila kojim je upravljala, dok se na mestu suvozača nalazilo maloletno lice, protiv kojeg je postupak razdvojen. Prilikom povratka za Beograd osumnjičene su zaustavili policijski službenici SBPOК-a i lišili ih slobode.

Narko policajka

Pre skoro dve nedelje na Zvezdari uhapsila je I.P.(31) i I.Đ. (27), zaposlenu u MUP-u, zbog sumnje da su dilovali marihuanu i amfetamin.

Inspektori su za njenim nevenčanim suprugom M.M. (36) raspisali poternicu jer je umakao hapšenju. Kako se tada nezvanično saznalo, u automobilu "BMW" koji je vozio I.P. policija je na Zvezdari našla drogu i oko 100.000 dinara.

- On je otkrio inspektorima od koga je nabavljao narkotik. Policija je ušla u stan u kojem se nalazila policajka. Sumnja se da se njen suprug bavio prodajom droge. U stanu je nađen amfetamin i marihuana i oko 30.000 dinara. Ona je zaposlena u policijskoj stanici na Paliluli na adminastrativnim poslovima. Policija je raspisala potragu za njenim suprugom- kaže naš izvor.

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track