"SAHRANIĆU GA U KOŠULJI KOJU SAM MU OPEGLALA ZA SVADBU, ODNELA SAM JE U KAPELU" Potresna ispovest majke ubijenog Ivana
Foto: Društvene Mreže

"SAHRANIĆU GA U KOŠULJI KOJU SAM MU OPEGLALA ZA SVADBU, ODNELA SAM JE U KAPELU" Potresna ispovest majke ubijenog Ivana

Crna Hronika -

Ivan Krtolica (41), Kruševljanin koji je surovo ubijen u sredu uveče u pabu u centru Kruševca, kobne večeri se našao sa društvom kako bi zajedno gledali utakmicu.

Neutešna Ivanova majka rekla je kako ju je sin zamolio da mu opegla košulju za svadbu na koju je trebalo da ode. Umesto za svadbu, majka je košulju juče odnela u kapelu bolnice, kako bi u njoj u subotu sahranila sina.

- On nije umeo da se naljuti, toliko je bio blage naravi - ispričala je "Novostima" Anka Krtolica.

- Moj sin je najtoplija duša, brižan, dobar. Mi ne možemo da verujemo da se ovo nama dešava.

Ivan Krtolica za sobom je ostavio neutešnu majku i rođenog brata, koji radi kao arhitekta i živi sa porodicom u Španiji. Doleteo je kasno sinoć u Srbiju. Arhitekturu je svojevremeno studirao i Ivan.

Poslednji angažman bio mu je u privatnoj građevinskoj firmi, a zbog posla je često boravio u inostranstvu.

policija
foto: Damir Dervišagić

- Kada je bio u Kruševcu, svakog dana je brinuo o majci, to svako u ulici može da vam posvedoči, jedan pristojan čovek, koji nije umeo da se naljuti i kome ništa nije bilo teško da uradi, ne samo za bližnje - ispričali su "Novostima" brojni Ivanovi prijatelji.

Za ubistvo ovog divnog čoveka osumnjičen je Bojan M. (34), poreklom iz sela Kukljin, koji je dobar deo života proveo po zatvorima zbog više krivičnih dela. Kobne večeri, i on je bio u lokalu gde i Ivanovo društvo. Više izvora "Novosti" potvrdilo je šta je prethodilo ubistvu.

Društvo u kome je bio Ivan je pozvalo tog osumnjičenog da priđe rečima "dođi s nama da popiješ piće, ma pusti muziku", u najboljoj nameri da smiri celu situaciju. Nažalost, ovaj je uzeo nož, prošao pored dvojice Ivanovih prijatelja i Ivanu direktno zario nož u vrat. I onda se dao u bekstvo.

Sa okrvavljenim nožem otišao je niže ka staroj pijaci u drugu kafanu. Kada su tamošnji gosti i vlasnik videli prizor, zaključali su lokal i odmah pozvali policiju.

Policija je,brzo stigla na lice mesta, dok je osumnjičeni bacio nož i legao na asfalt. Osumnjičeni je uhapšen i određena mu je mera zadržavanja do 48 sati. Očekuje se da uskoro bude saslušan u Višem javnom tužilaštvu posle čega će mu se odrediti mera pritvora do 30 dana.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja