U STANU U ZEMUNU PRONAĐENO MU 77 KUTIJA LEKOVA ZA POTENCIJU SUMNJIVOG POREKLA: Tužilaštvo traži 2 godine zatvora
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

TREĆE OSNOVNO TUŽILAŠTVO

U STANU U ZEMUNU PRONAĐENO MU 77 KUTIJA LEKOVA ZA POTENCIJU SUMNJIVOG POREKLA: Tužilaštvo traži 2 godine zatvora

Crna Hronika -

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv okrivljenog J.D. (42) u čijem su stanu pronađeni lekovi, među kojima je i "Afrička šljiva", za koje nije imao dokumentaciju o poreklu.

- Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina, u neutvrđenom periodu tokom 2019. godine, na teritoriji Gradske opštine Zemun. Sumnja se da je on neovlašćeno kupio robu čiji je promet ograničen, na taj način što je nabavio 70 kutija leka "Flobijan", šest kutija leka "Kardiovitamin", 39 kutija leka "Afrička šljiva", 14 kutija leka "Naturo pleks", 38 kutija leka "Afrička šljiva forte", što je prilikom pretresanja stana i drugih prostorija pronađeno kod okrivljenog, koji nije posedovao dokumentaciju o poreklu - saopšteno je iz tužilaštva. Kako se dodaje, navedeni lekovi su mu oduzeti.

- Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom izrekne kaznu zatvora u trajanju od dve godine kao i da se okrivljenom izrekne mera bezbednosti oduzimanja predmeta - oduzetih od okrivljenog - dodaje se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track