"ZNAMO LI ĐE MU ŽIVI MAJKA, TREBA NAĆI NEKE JUŽNJAKE DA IH ISKIDAJU, SMRAD" Igor Vukotić hteo da pobije porodicu svedoka-saradnika
Foto: Privatna Arhiva, Dan, Printskrin/Instagram

ubistvo Šćepana roganovića

"ZNAMO LI ĐE MU ŽIVI MAJKA, TREBA NAĆI NEKE JUŽNJAKE DA IH ISKIDAJU, SMRAD" Igor Vukotić hteo da pobije porodicu svedoka-saradnika

Crna Hronika -

Jedan od vođa škaljarskog klana Igor Vukotić poručivao je pripadnicima svoje krimi-organizacije da u Americi treba naći i pobiti članove porodice Miloša Đuričkovića, jer je postao svedok tužilaštva u postupku za ubistvo Šćepana Roganovića!

- U optužnici piše da su pre toga pokušavali da dođu do članova te familije, kako bi ga i na taj način ubedili da promeni iskaz - pišu podgoričke Vijesti.

Naime, u podgoričkom Višem sudu u toku je sudski postupak protiv okrivljenih Krsta Vujića, Milija Bajramovića, Miloša Komara, Dina Ibrahimovića i Igora Glavaša, koji se terete da su učestvovali u ubistvu Roganovića.

Šćepan Roganović
Šćepan Roganovićfoto: Dan

Okrivljeni Bajramović označen je direktnim počiniocem ubistva. On je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Potraga je i za Vujićem koji se tereti da je organizator te kriminalne grupe, a Specijalno državno tužilaštvo nedavno je proširilo istragu u tom predmetu i podnijelo optužnicu i protiv Igora Vukotića, Marka Radovića, Slavka Radulovića i Miloša Gvozdenovića.

Čiča i planovi

Prema navodima optužnice, Vukotić je nakon ubistva Roganovića, preko Skaj aplikacije na kojoj je imao nadimak Čiča, sa kolegama iz klana pričao o iskazu Đuričkovića, koji je tužiocima priznao ko je kakve uloge imao u ubistvu Roganovića.

Prethodno, škaljarci su se dogovarali da preko advokata dođu do tog svedoka, ali im je plan propao, a onda i da to učine preko pritvorenika Saše Borete.

Nadležni su, međutim, svedoka smestili u bjelopoljski Istražni zatvor, što je škaljarcima poremetilo planove.

- U komunikacijama od 21. 2. 2020. godine, okrivljeni Vukotić obaveštava Milog Bajramovića: ‘Doveli su malog upravo’, i da se traži način da se priđe ‘malom’, uz konstataciju - ‘Stavili su ga blizu naših’. U komunikaciji od istog dana, okrivljeni Vukotić šalje prepisku sa osobom čiji nadimak je Profesor, u kojoj se dogovaraju da se priđe ‘malom’. U komunikacijama 22. 2. 2020. okrivljeni Vukotić šalje okrivljenom Bajramoviću poruku - ‘Maloga su u BP prebacili, evo kucam oko toga’, ‘Tražimo, zove se ko ima od naših’ - piše u optužnici.

Igor Vukotić
Igor Vukotićfoto: Privatna Arhiva

Prema transkriptima sa Skaja dostavljenih tužilaštvu, Vukotić nakon četiri dana obaveštava Bajramovića da su mu “još ljudi gore” i da je jednog starijeg častio 5.000 eura da priča sa Đuričkovićem.

- Večeras će biti u četiri oka sa malim. Znat ćemo sutra moguće rezultate... ćuti samo i drži za sebe to - šalje Vukotić 26. februara.

Za ćutanje 50.000 eura

Istog dana iznosi mu svoj plan - da Đuričkovića prebace u grupnu sobu kod njihovih, da mu ubace telefon sa Skaj aplikacijom, ali i da mu je preneto da će biti “čašćen 50.000 eura”.

Nakon što je Đuričković dao iskaz, Vukotić poručuje da će zapaliti ako bilo ko od njih preživi:

- Ma ako bude živ bilo ko od nas, ćemo ga ubit, zapalit ga živog, sve mu je**m - napisao je Vukotić 16. marta Bajramoviću, a tužioci konstatuju da je aludirao na Đuričkovića.

U danima nakon toga raspituje se da li članovi klana znaju gde živi majka Đuričkovića:

- Znamo li đe mu živi majka, imamo li adresu u USA - piše Vukotić 22. marta, a tri dana kasnije on i Bajramović komentarišu da porodica svedoka živi u Majamiju.

- Da imamo adresu probat nać neke južnjake da ih iskidaju, sve mu je**m. Smrad jedan - samo su neke od poruka poslatih preko kriptovane aplikacije.

Prema optužnici, Vukotić i 11. aprila objašnjava da se mora “prići porodici malog” kako bi promenio izjavu: “Ili ocu, ili njegovima u Americi, preko kartela”.

Uz poruku da to moraju učiniti što prije, predlaže i što da urade ako ne uspiju pregovori sa ocem svjedoka - da probaju sa porodicom u Americi:

“To se moraju otet ljudi, ili nešto tako... Slično”.

Đuričković je uhapšen nekoliko dana nakon ubistva brata visokopozicioniranog člana kavačkog klana, a nakon saslušanja dobio je status svjedoka saradnika.

Specijalnim tužiocima ispričao je kakvu je ulogu on imao u klanu, odnosno, što su mu bila zaduženja, ko mu ih je dao...

Kurir.rs / Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja