2 KLJUČNA SVEDOKA PROTIV MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Tri sata bili taoci monstruma, od smrti ih spasilo OVO!
Foto: Petar Aleksić, Printscreen, Shutterstock, Ilustracija

dubona i malo orašje

2 KLJUČNA SVEDOKA PROTIV MASOVNOG UBICE IZ MLADENOVCA: Tri sata bili taoci monstruma, od smrti ih spasilo OVO!

Crna Hronika -

Devojka J.A. (19) i taksista D.A. (65) iz Smedereva biće ključni svedoci na suđenju Urošu B. (21) koji je 5. maja u selima kod Mladenovca, Malo Orašje i Dubona, usmrtio devetoro, a ranio 12 devojaka i mladića. Njih dvoje su svedoci, ali i oštećeni u ovom postupku, a optuženi Uroš tereti se za njihovu otmicu!

Taksista je, da podsetimo, kobne večeri vozio stranku J. A. (19) iz Smedereva u Ub, kada mu je na naplatnoj rampi Mali Požarevc, dok je čekao u koloni, u auto upao pomahnitali Uroš B. sa bombom u rukama.

taksista D.A.
taksista D.A.foto: Kurir

- Nisam znao ko je, vikao sam mu da izađe napolje, ali on je seo pozadi pored devojke. Dok smo se vozili, držao mi je bombu pored glave - rekao je taksista kad je davao iskaz u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu i ispričao da je još veći problem nastao kad je taksisti zazvonio telefon.

Naime, malo pre nego što je U. B. upao u njegov taksi, on je ćaskao sa J.A. i komentarisali su da je na putu puno policije i Hitne pomoći i pitali su se šta li se to dogodilo. Kad je Uroš ušao u auto i zapretio im, dispečerka je pozvala taksistu.

- Nije mi dozvolio da se javim na telefon, ali sam morao - rekao je navodno taksista i dodao da mu je pomahnitali mladić potom rekao da se ipak javi, jer je smatrao da je tako manje sumnjivo.

- Ali, pripretio je da ne smem da zucnem ništa o otmici, da će u suprotnom da nas ubije oboje. Dispečerka je pitala da li zna nešto o masakru koji se desio u selima kod Mladenovca i Smedereva, na šta sam odgovorio: "Ne mnogo" i tako završio razgovor- to je razbesnelo Uroša B.

Kako smo i ranije pisali, počeo je da viče i govorio je: "Šta ti znači to?, Šta znači ne mnogo?". Međutim, tu se umešala J.A. pored koje je sedeo optuženi, a koja je slagala da je trudna kako bi pokušala malo da smiri situaciju.

J.A. sa verenikom
J.A. sa verenikomfoto: Petar Aleksić

- U sekundi sam se setila da slažem, i tako pokušam da se spasem, da sam trudna. Samo me je pogledao i nastavio da preti da će nas pobiti. Kad smo prošli naplatnu rampu, u daljini se videla policija, a on je tada rekao: „Ne brini, ljubavi, ti si sad moja supruga, trudna si i mi sad idemo kod lekara!“- ispričala je J.A. za Kurir,

Kako je rekla, ostala je u šoku, zaledila se od straha, ali pokušala je da ne paniči u toj kriznoj situaciji.

- Zagrlio me je i mazio po stomaku. Naježila sam se, ali sam izdržala. Izbegli smo policiju i taksista je sve vreme pokušavao da ga istera iz vozila, ali ubica bi počeo da viče, preti i igra se bombom. Konstantno ju je prebacivao iz jedne u drugu ruku, igrao se njom - rekla nam je ranije, dodajući da se vožnja do Uba odužila i trajala skoro tri sata, što je duplo više od uobičajenog vremena.

Uroš B.
Uroš B.foto: Instagram

Devojku su odvezli do Uba i tamo je ostavili, a taksista je sa Urošem nastavio put Vinjišta kod Kragujevca gde se optuženi Uroš skrivao od poslicije sve do jutra kada je i uhapšen.

U istrazi koje je vodilo Više javno tužilaštvo u Smederevu ispitana su 62 svedoka među kojima su J.A. i taksista, ali i drugi oštećeni i ranjeni u masakru. Protiv osumnjičenog Uroša B. (21) je podignuta optužnica u utorak, a njemu se na teret stvalja teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. Optužnicom je obuhvaćen i njegov otac Radiša B., kao i rođaci Goran G. i Boris G. iz Kragujevca.

Kurir.rs / D. Antonijević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track