OVO ĆE BITI KLJUČNI ARGUMENT NA SUĐENJU MASOVNOM UBICI IZ MLADENOVCA: Završeno psihijatrijsko veštačenje, evo šta je zaključeno!
Foto: J.V., Facebook

istraga pri klaju

OVO ĆE BITI KLJUČNI ARGUMENT NA SUĐENJU MASOVNOM UBICI IZ MLADENOVCA: Završeno psihijatrijsko veštačenje, evo šta je zaključeno!

Crna Hronika -

Kako Kurir nezvanično saznaje osumnjičeni U. B. za masakr u selima kod Mladenovca i Smederevo bio uračunljiv u vreme izvršenja zločina, potvrdilo je neuropsihijatrijsko veštačenje. Osim ovog urađena su i mnoga druga veštačenja.

- U dosadašnjrm toku istrage ispitano je 62 lica u svojstvu svedoka, među kojima su oštećeni, predstavnici porodice, očevici. Takođe, obavljeno je oko 60 različitih veštačenja, među kojima su balistička, dnk, psihijatrijska, sudskomedicinska, fizičko hemijska i druga - dodaje naš sagovornik i nastavlja:

- Pet oštećenih lica nije ispitano zbog zdravstvenog stanja u kome se nalaze usled zadobijenih povreda.

Dubona, Mali Požarevac, Mladenovac, masakr, ubistvo
foto: AP/ Armin Durgut

Da podsetimo osumnjičeni U. B. (21) iz Dubone kod Mladenovca pre tačno pet meseci počinio je masakr kad je ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13.

Podsetimo, U. B. je 4. maja uveče započeo krvavi pir kod spomenika u Malom Orašju, gde je omladina roštiljala i obeležavala Đurđevdanski uranak. Tu je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

Hapšenje, Mladenovac
foto: Printscreen/Instagram 192_rs

Nakon masakra pokušao je da pobegne, oteo je taksi u kom je bila i putnica, a zatim naterao taksistu da ga vozi do sela nadomak Kragujevca, gde je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

- Detaljnom istragom Višeg javnog tužilaštva u Smederevu pored U. B. uhapšeni su i njegov otac R. B., ujak G. G. i njegov brat B. G.

Kurir.rs/B. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja