"VOLELA BIH DA ISTRUNE U ZATVORU" Baba ubice iz Mladenovca bez dlake na jeziku: Moja je krv ali mu želim sve najgore
Foto: Printscreen RTS, EPA/Andrej Cukić

sve reči sad su suvišne: 9 familija zauvek zavio u crno

"VOLELA BIH DA ISTRUNE U ZATVORU" Baba ubice iz Mladenovca bez dlake na jeziku: Moja je krv ali mu želim sve najgore

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ni pet meseci nakon svirepog masakra u Mladenovcu ne prestaju da isplivavaju jezivi detalji o masovnom ubici U.B. (21), koji je uzeo devet nedužnih života i dva mladenovačka sela - Dubonu i Malo Orašje, zauvek zavio u crno.

Prema najnovijim saznanjima, u noći između 4. i 5. maja, kada se dogodilo masovno ubistvo, brat ubice navodno se u panici spakovao sa svojom porodicom i pobegao iz porodične kuće.

Iz straha da će njegov brat doći i osuti paljbu po svojim članovima porodice, otkriva baba ubice iz Mladenovca. Ta žena kaže da je njen unuk zauvek ukaljao njihovo prezime, a svoju porodicu osudio na tamu i bol, iz kojih se nikada neće izvući.

- Jeste, Moj je dalji unuk, moje prezime, ali sada mu želim sve najgore! Bolje da ne izgovorim ove reči koje su mi u mislima. Volela bih da nikada ne izađe iz zatvora. Nije mi ga žao. Sve je svesno uradio. Kad bude odslužio tu malu kaznu, od 40 godina, sigurna sam da će izaći i da će nastaviti da ubija nedužne ljude, kao i svoje najbliže. Bojim se i za svoje unuke i decu. Neće njega zatvor promeniti i popraviti, zauvek će ostati zlotvor - ističe žena, koja iz straha od unuka-ubice nije smela da otkriva svoje ime.

Dubona, sahrana, crkva, porta, nastradali, Mladenovac, masakr
foto: Nenad Kostić

Ona kaže i da su njeni unuci pukom srećom preživeli masakr.

- Te večeri unuci su mi došli ranije kući. Jedan je rekao da je bio sa društvom, ali da se vratio ranije jer je umoran. Baš u tom trenutku ovaj je počeo da puca po ulici. Sigurna sam da ih ne bi više bilo da su ostali sa tom decom. Te večeri, pa sve do jutra bili smo zaključani po kućama, sve dok nije uhapšen. To smo uradili iz straha da se ne vrati i ne puca na nas najbliže. Nikako ne mogu da se naplačem za tim jadnim anđelima. Da ih ovaj nije overavao, bar bi neko ostao živ - kaže sagovornica.

Njene slutnje navodno potvrđuje i reakcija brata ubice iz Mladenovca, koji je za vreme krvavog pira po mladenovačkim selima, spakovao dete i suprugu i pobegao iz porodične kuće koju je delio sa ubicom i roditeljima.

- Čim je te večeri na vestima čuo šta je uradio, kao i da još nije uhapšen, odmah je rekao ženi da se spakuju. Otišli su i zauvek se odselili. Bio je siguran da će doći iste večeri i ubiti i svoje članove porodice. Od tada se nije vraćao. Ne znam da li je kod rodbine - tvrdi sagovornica.

Nekada prepuna kuća U. B. sad je maltene prazna. Dom nije napustio samo vremešni deda kojem samo dolazi majka ubice kako bi mu donela da jede. Policija još čuva kuću, dok se ona odselila u drugi stan gde živi sama. Njen muž i otac ubice u pritvoru je zbog nedozvoljenog držanja oružja i preti mu zatvorska kazna.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Nemanja Nikolić, MUP Srbije

Deda: Sve nas je tukao

Roditelji ubijenih brata i sestre, Kristine (19) i Milana (21) P, otkrili su nedavno da im se na ulici iz svog dvorišta obratio deda ubice i kroz suze rekao: „Tukao je celu porodicu… Niko mu nije mogao ništa, jer je bio previše jak, imao je 120 kila“.

Meštani Dubone svedoče za list da je deda ostvario i telefonsku komunikaciju s nekoliko rođaka, kojima je rekao: „Upropastio nam je živote, ovde nam više nije mesto“.

Kuću ubice iz Mladenovca već pet meseci danonoćno čuva policija, a baka sluti.

- Kao što su mu spalili onu vikendicu u Šepšinu, tako će i ovu kuću, čim ode policija. Niko među nama, rođacima, ne može da objasni njegovo ponašanje...

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja