NOVA ŠILEROVA! Ovako izgleda dvorac Kosmajca od 2.500 m² na koji je BAČENA BOMBA - opasana zidinama, a unutra ČIST LUKSUZ (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić, Kurir, MUP Srbije

vila od 6 spratova

NOVA ŠILEROVA! Ovako izgleda dvorac Kosmajca od 2.500 m² na koji je BAČENA BOMBA - opasana zidinama, a unutra ČIST LUKSUZ (VIDEO)

Crna Hronika -

U dvorište kuće pokojnog Dragoslava Kosmajca na Zvezdari, nepoznata osoba bacila bombu, a ispred njegove vile trenutno je opsadno stanje, s obzirom da je na terenu veliki broj pripadnika MUP-a, vatrogasci i ekipa Hitne pomoći.

Dragoslav Kosmajac
foto: Dragana Udovičić, Kurir, MUP Srbije

Eksplozivna naprava je, podsetimo, navodno bačena oko 21 sat, a eksplodirala je nešto pre ponoći. Na sreću, u eksploziji niko nije povređen.

Inače ovo velelepno zdanje pokojnog Kosmajca na Zvezdari mnoge je podsetilo na nekadašnje sedište "zemunaca" u Šilerovoj ulici, a kako su ranije pisali portali ono je procenjeno na oko pet miliona evra.

Komšije su ranije za medije pričale da baš ta kuća na Zvezdari izgleda kao pravi "zamak" sa tvrđavom, a prilikom hapšenja pokojnog biznismena 2014. godine imali smo prilike to i da vidimo.

Te 2014. godine, kada je policija došla po njega, Kosmajac je čitao knjigu o Darku Šariću. Na snimku se vidi da je vila opasana visokom ogradom, a i unutar zidina je čist luksuz. U dvorištu kuće se nalazi ogroman bazen, kao i letnjikovac.

Površine je 60 ari, a na njemu se nalazi nekoliko objekata, među kojima dominira šestospratni dvorac od 2.500 kvadrata.

Poslednji sprat, odnosno galerija koja je sva u staklu, jedino je što se može nazirati kroz rastinje iz određenih uglova ulice.

- Znamo ga svi iz viđenja, a neke komšije su i bile u njegovoj kući. Nikada se nije previše eksponirao po kraju, nismo znali čime se tačno bavi, mada se pričalo da ni on ni žena nemaju dana radnog staža. Od komšija koje su ulazile čuo sam da tako nešto ne postoji ni na filmu. Od egzotičnih biljaka u dvorištu zbog kojih je sproveo i grejanje tokom zime, bazena, šestospratnice sa liftom, sportske hale, zasebne kuće od 150 kvadrata za poslugu - rekle su pre nekoliko godina Kosmajčeve komšije.

Ko je bio Dragoslav Kosmajac?

Domaća javnost ga je smatrala narko-dilerom i nazivala "srpskim Eskobarom" i "srpskim Al Kaponeom", ali Kosmajac u Srbiji nije osuđivan.

Poznato je da je 90-ih godina prošlog veka sa Radetom Ćaldovićem Ćentom, inače bliskim prijateljem Željka Ražnatovića Arkana, harao Bečom, pa je "pao" za pljačke i "odležao" dve godine u zatvoru.

Dragoslav Kosmajac
foto: Dragana Udovičić

Pričalo se da je upravo u Beču iza rešetaka upoznao i sprijateljio se sa saradnikom kolumbijskog narko-bosa Pabla Eskobara i da je kasnije tom vezom iz Južne Amerike u Evropu "uvozio" ogromne količine kako heroina tako i kokaina.

Navodno, time je "zaslužio" mesto u "Beloj knjizi" MUP-a, ali ga je "Sablja" zaobišla.

Smatralo se da je od tako stečenih para po Beogradu, ali i širom Evrope, kupio veliki broj nekretnina.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track