NJEGOV OTAC JE STAKLENI, A POKOJNI BRAT TROSTRUKI UBICA IZ SURČINA: Gvozden uhapšen sa pištoljem, u društvu navijača
Foto: Društvene mreže

kurir otkriva

NJEGOV OTAC JE STAKLENI, A POKOJNI BRAT TROSTRUKI UBICA IZ SURČINA: Gvozden uhapšen sa pištoljem, u društvu navijača

Crna Hronika -

Gvozden Jovanović, koji je sinoć uhapšen po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pošto je kod njega pronađeno oružje bez dozvole sin je Surčinca Ljubomira Jovanovića Staklenog! Kako je Kurir objavio, osim Jovanovića uhapšen je i bivši pripadnik policije Z. R. a osim nošenja pištolja bez dovzole, Jovanović će sumnjiči i za ometanje policije. Izvor Kurira otkrio je da su osumnjičeni u trenutku kada ih je policija uhapsila bili u društvu navijača Partizana.

Dragoslav Jovanović
Dragoslav Jovanovićfoto: Privatna Arhiva

Inače, mlađi brat uhapšenog Gvozdena Jovanovića, Dragoslav Jovanović ubio se u junu 2019. pošto je nasred ulice u Bloku 45 pucao u grudi i ruku svojoj supruzi i to pred njihovim detetom, a potom je misleći da je ubio pobegao sa mesta zločina. Jedan policajac je pojurio za njim, a Jovanović je bežeći navodno pucao sebi u glavu. Četiri dana kasnije, preminuo je u bolnici.

Nekoliko dana posle njegovog samoubistva, u septičkoj jami na jednom od placeva njegovog oca Ljubomira, pronađena su tela tri člana porodice čiji je nestanak bio prijavljen 10. juna 2019. Otkriveno je da je on osumnjičen za mučenje i bruatalno trostruko ubistvo Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku Šubaru (75) i njegovu tetku Milju Petkovic (80). Navodno, njegov otac je posumnjao da je Dragoslav ubio troje ljudi i sve prijavio policiji.

- Dragoslav Jovanović, prema prikupljenim dokazima, pozvao je radnicu iz svoje perionice i rekao joj da ima poseban zadatak za nju i da će joj dobro platiti da "drži jezik za zubima". Žena je kasnije, kako se spekulisalo, njegovom ocu ispričala da je dovezao "BMW X5" u kom je bilo tragova krvi da ga opere. Tada je njegov otac posumnjao da Dragoslav stoji iza zločina - podseća sagovornik Kurira.

Istragom je kasnije utvrđeno da su porodicu mučili u njihovoj kući, a zatim ih svo troje ubili i da bi prikrili tragove tela bacili u septičku jamu. Noge jedne od ubijenih žena, navodno su bile vezane žicom za koju je zavezan betonski blok.

Inače, Gvozden i njegov otac Ljubomir Jovanović 2016. bili su privedeni ispred beogradske Palate pravde, pošto su kod njih pronađene lažne policijske značke.

Ljubomir Jovanović važi za prijatelja Ljubiše Buhe Čumeta, koji je bio svedok saradnik u postupku protiv "zemunskog klana".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja