3 MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U BEOGRADU: Izrešetali Eskobara na pumpi, Jorovića ubio dostavljač hrane! Rus pogođen sa 6 metaka!
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

krimi-obračuni

3 MAFIJAŠKE LIKVIDACIJE U BEOGRADU: Izrešetali Eskobara na pumpi, Jorovića ubio dostavljač hrane! Rus pogođen sa 6 metaka!

Crna Hronika -

U minuloj godini dogodila su se tri mafijaška ubistva! U martu se dogodila brutalna egzekucija Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar, kog su napadači namamili na sastanak na pumpi u Rušnju, potom je usledilo ubistvo Milana Jorovića u junu ispred njegove porodične kuće kada je na njega pucao maskirani vozač dostave. U novembru desila se nova likvidacija navijača Ivana Asodija, koga je napadač izrešetao, a nakon deset dana preminuo je u bolnici od pet hitaca koji su završili u njegovom telu.

Ranko Radošević Eskobar - 9. mart

Prvo ubistvo u godini bilo je 9. marta kada je na dogovorenom sastanku Ranko Radošević, zvani Ranko Eskobar izrešetan od strane dva maskirana napadača, dok je sedeo u kafiću.

ubijeni ranko radošević i uviđaj ubistva
ubijeni ranko radošević i uviđaj ubistvafoto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić

- Ranko Eskobar je ubijen na benzinskoj pumi u Rušnju, nakon što se sa dvojicom svojih egzekutora prethodno dogovorio da dođu i pogledaju njegovo blindirano vozilo koje su trebali da kupe. Naime, umesto dogovora, došlo je do toga da su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva dovezli do odredišta, izašli sa hiruškim maskama na licu, i kapuljačama na glavu - podseća izvor i dodaje:

uviđaj nakon brutalne likvidacije
uviđaj nakon brutalne likvidacijefoto: Nenad Kostić

- Potom su uleteli u kafić, prišli stolu gde je sedeo Ranko Radošević i ispalili kišu metaka u njega. Stefan Z. dok je Radošević ležao na podu, kako se videlo na nadzornim kamerama iz lokala, prišao je žrtvi i overio ga u glavu.

Nakon rafalne paljbe i zločina, osumnjičeni beže u nepoznatom pravcu a vozilo "golf 4" koje su koristili u krivičnom delu zapalili su na Petlovom brdu, a uhapšeni su nakon nekoliko dana u štek-stanu na Novom Beogradu, gde je sa njima bila i maloletnica (17).

egzekutori nakon likvidacije pobegli
egzekutori nakon likvidacije pobeglifoto: Privatna Arhiva

- Istragom je kasnije utvrđeno, da se Radošević oko tog sastanka dogovarao sa Markom Pjanovićem (28) vođom partizanovih navijača iz Brčkog. Koji je ovoj kriminalnoj grupi obezbedio, prema optužnici, logistiku, kao i njegova devojka Azra Š. (21) koja je uhapšena je 14. marta u studentskom domu u Sarajevu i od tada je bila u ekstradicionom pritvoru. Srbiji je 6. jula izručen i njen dečko, navijač Partizana iz Brčkog, Marko Pjanović koji se kao i Azra sumnjiči da je pomagao izvršiocima zločina.

- Azra Š.kako se sumnja, u Srbiju došla 24. februara. Ona je zajedno sa Markom Pjanovićem u Kraljevu, sa jednog parkinga ukrala "golf 4 karavan", koji su ubice koristile tokom izvršenja krivičnog dela i kasnije ga zapalile.

azra š. i njen dečko vođa navijača marko pjanović osumnjičeni da su pomagali u ubistvu eksobara
azra š. i njen dečko vođa navijača marko pjanović osumnjičeni da su pomagali u ubistvu eksobarafoto: Nenad Kostić, MUP RS, Facebook

Azra Š. ga je, kako se sumnja, dovezla u Beograd, dok se Pjanović vratio "fijatom" koji je prethodno iznajmio u jednoj rent a kar agenciji na svoje ime. Ukradeni "golf" Azra Š. i Pjanović su, kako se sumnja, parkirali u Ulici Krajiške divizije, odakle su ga osumnjičeni za ubistvo, Stefan Z. i Luka V. preuzeli i koristili u ubistvu - navodi sagovornik Kurira koje su, prema naredbi Višeg tužilatva u Beogradu, uloge imali svi osumnjičeni za učešće u ubistvu Radoševića, koji je važio za osobu blisku nikšićkoj kriminalnoj grupi i škaljarskom klanu.

Milan Jorović - 21. jun

Milan Jorović (30) brutalno je ubijen 21. juna prosle godine ispred svoje porodične kuće u Zemunu kada je na njega maskirani dostavljač hrane na motoru ispalio 12 metaka dok je ulazio u kola.

Podsetimo, kobnog dana Jorović je došao kući u Zemun, a kada je krenuo ka kolima, skoro seo egzekutor sa motorom je prišao, nakon što ga je sve vreme pratio nešto mu rekao, a potom ga izrešetao sa kišom metaka. Od zadobijenih povreda, Jorović je preminuo ubrzo na putu do bolnice.

ubijeni milan jorović
ubijeni milan jorovićfoto: Društvene mreže

- Kriminalna grupa koju čine Goran M. (26) koji je, prema navodima Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, direktni izvršilac likvidacije, a potom i njegovi saučesnici u zločinu Darko K. (26), Igor G. (33) i Zoran J. (26) navodno tri meseca pre ubistva su pratili žrtvu - podseća izvor i dodaje:

- Sumnja se da su oni od nalogodavca dobili zadatak da ga ubiju, pa su potom navodno, tri meseca pratili i opservirali žrtvu, da bi kobnog dana Goran M. maskiran u dostavljača hrane pratio ga tokom celog dana. Kada je Jorović došao kući, ubica ga je, kako su i snimile nadzorne kamere, čekao žrtvu. Kada je Jorović u popodnevnim satima izašao iz kuće, ubica je upalio motor koji je bio na manje od 50 metara od Milanove kuće, upalio i brzo došao do njega.

ovde je ubijen milan jorović
ovde je ubijen milan jorovićfoto: Nemanja Nikolić

Kako smo ranije pisali, Jorović je ubrzo izrešetan.

- Egzekutor je pre nego što je pucao nešto rekao, a potom izvadio pištolj iz torbe koji je nosio, inače da bi se maskirao u dostavljača, kako ne bi bio sumnjiv. Ispalio je 12 hitaca u žrtvu, od kojih ga je osam pogodilo u stomak - podseća izvor i dodaje da je egzekutor nakon pucnjave pobegao, ali je nakon 20 dana uhapšen zajedno sa svojom krimanlnog grupa, koju su činili navijači Partizana.

- Povređenog Jorovića brat i komšija su stavili u kola i vozili do zemunske bolnice, ali je on od zadobijenih povreda preminuo. U slepoj ulici gde se dogodilo ubistvo, postoje tri kamere, jedna je od komšije koji se nalazi na početku, kod Jorovića na kući i kod komšije pored puta, praktično na čiju kuću se mala ulica i završava, te kamere snimile su kretanje ubice kobnog dana, kao i sam čin ubistva.

osumnjičeni igor g. i darko k. i žrtva milan jorović
osumnjičeni igor g. i darko k. i žrtva milan jorovićfoto: Nemanja Nikolić, Društvene mreže

Istraga je utvrdila, da je je egzekutor preušen u dostavljača hrane tri meseca pre ubistva obitavao i pratio žrtvu, a tome su posvedočile i snimci sa nadzornih kamera, kao i komšije. Motiv ovog ubistva vodi u više pravaca a jedno je druženje žrtve sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, navijačem partizanove frakcije "Zabranjeni" koji je samo prošle godine nekoliko puta bio na meti bombaških napada, dok je sa druge strane Jorovićevi poslovi povezani sa drogom.

- Jorović je u više navrata bio u zatvoru, i sumnja se da je to jedan od razloga zbog kojih je verovatno likvidiran.

Ivan Asodi Rus - 4. novembar

Nepoznati egzekutor 4. novembra na Čukarici ispalio je šest metaka u navijača Crvene Zvezde Ivana Asodija (28) zvani Rus, koji je od 10 dana kasnije preminuo od posledica ranjavanja.

Pucnjava se podsetimo, dogodila, 4. novembra oko 17 sati na Čukarici kada je nepoznati napadač u sačekuši ispalio šest hitaca u pravcu Asodija, koji su ga pogodili u predelu stomaka. Napadač je tada pobegao sa mesta zločina i za njim se intezivno traga, a povređeni Asodi je prevezen u Urgentni centar gde se deset dana borio za život. Usled svih napora lekara on je preminuo.

ivan asodi rusa, od koga s na jednoj utakmici oprostili i navijači zvezde
ivan asodi rusa, od koga s na jednoj utakmici oprostili i navijači zvezdefoto: Printscreen

Asodi je, inače, javnosti postao poznat posle ovog slučaja - ubistva u porti crkve u Vraniću, kada je ubijen Saša Joksić (39). Joksić je ubijen tokom letnjeg vašara u Vraniću, u trenutku kada je dvojicu pijanih mladića opomenuo da ne uriniraju u dvorištu crkve.

- Marko Petrović i sada pokojni Ivan Asodi nasrnuli su na nesrećnog Joksića, a tokom rvanja jedan od njih je izvukao nož i direktno u srce ubo žrtvu, koja je od zadobijenih povreda preminuo - podseća izvor i dodaje da se ovom dvojcu sudilo za ubistvo, ali se na kraju od gonjenja preminulog odustalo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu, a oko ubice se steže obruč. Kada je Asodi preminuo njegovi mnogobrojni prijatelji opraštali su se od njega potresnim porukama, atada je u jednim dnevnim novinama izašla čitulja preko cele strane koju potpisuje upravo Petrović.

- Ostavio si neizbrisiv trag u našim srcima, uvek si bio pun dobrote, ljubavi i iskrenosti. Za nas si neponovljiv, jedini, pravi, nikad prežaljeni, naš Rus. Neka te u tišini večnog mira prati naša ljubav, jača od vremena i zaborava - piše u čitulji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track