VOZAČ UHAPŠEN ZBOG SUMNJE NA KRUJUMČARENJE LJUDI: I majka sa maloletnim detetom povređena u saobraćajnoj nesreći kod Bujanovca
Foto: Nemanja Nikolić

VOZAČ UHAPŠEN ZBOG SUMNJE NA KRUJUMČARENJE LJUDI: I majka sa maloletnim detetom povređena u saobraćajnoj nesreći kod Bujanovca

Crna Hronika -

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se na području Preševa, kod Bujanovca dogodila u ponedeljak oko 23 časa nastradala su tri lica, a ima i povređenih potvrđeno je Kuriru u PU Vranje.

U toku su konsultacije policije sa tužilaštvom u vezi sa saobraćajnom nesrećom, navode iz policije.

Više Javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da je na državnom putu Preševo-Bujanovac, kod sela Aliđerce,opština Preševo došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su 3 lica stradala, a 12 je povređeno, među kojima je i vozač.

Povređenima je ukazana lekarska pomoć u određenim zdravstvenim ustanovama. Do nesreće je došlo kada je osumnjičeni R.R (43) iz sela Crnotince u nameri pribavljanja koristi neovlašćeno obavljao tranzit 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja i usled neprilagođene brzine sleteo je sa puta, vozilo se prevrnulo, kada je došlo do smrti i povređivanja lica. Uviđaj je obavio dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, Odeljenja u Bujanovcu.

Osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i isti će biti priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju zbog krivičnih dela Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i Nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi (krivično delo iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva).

Stanje povređenih

Devetoro povređenih doveženo je u ZC Vranje, kolima hitne pomoći domova zdravlja u Bujanovcu i Preševu.

- Prijem je išao preko Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, u prisustvu hirurga, potvrdio je za Kurir načelnik Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Zdravstvenog centra u Vranju, dr Ljubiša Stojilković.

Došle su obe ekipe kolima Hitne pomoći i transportovale povređene.

"Posle inicijalne obrade dva pacijenta su upućena u KC Niš sa teškim povredama. Radi se o traumatskim povredama grudnog koša i karlice. Neki od povređenih su zadržani u Zdravstvenom centru u Vranju, na hirurškom odeljenju ZC Vranje. Povrede su uglavnom ortopedske i hirurške. Trenutno na odeljenju PTO su tri lakše povređena lica, među njima je jedna majka sa maloletnim detetom, kod kojih je u toku opservacija. Treba ponoviti neke preglede i analize. Povređeni sa lakim telesnim povredama su nakon završene dijagnostike otpušteni sa odeljenja.", kaže dr Stojilković.

Bonus video:

01:22

Nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje migranta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track