"SLUČAJ NEODOLJIVO PODSEĆA NA OVU DRAMU" Britanski mediji pišu o tragičnoj sudbini male Danke: Evo sa čim je upoređuju
Foto: Printscreen/YouTube, Privatna Arhiva

"SLUČAJ NEODOLJIVO PODSEĆA NA OVU DRAMU" Britanski mediji pišu o tragičnoj sudbini male Danke: Evo sa čim je upoređuju

Crna Hronika -

Potraga za dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić koja je nestala u istočnoj Srbiji prošle nedelje okončana je danas u suzama pošto su vlasti potvrdile da je ubijena, piše britanski Dejli mejl.

Danka Ilić, koja je postala poznata kao "devojčica sa cuclom", nestala je 26. marta u Boru dok je bila sa majkom na igralištu.

Umrla je nakon što ju je udario automobil, a njeno telo su ljudi u vozilu bacili na deponiju, saopštila je policija u četvrtak. Osumnjičeni su priznali zločin, potvrdila je policija, ali je potraga za telom devojčice još u toku.

Danka Ilić
foto: Kurir

Dejli mejl navodi da Dankino tragično ubistvo ima jezive paralele sa dramom "Nestali", u kojoj glume Džejms Nezbit i Frensis O'Konor, u kojoj dečak nestaje dok je sa porodicom na odmoru u Francuskoj.

Bi-Bi-Si-jeva serija prikazuje mladića po imenu Oli kako nestaje nakon što ga otac izgubi iz vida tokom posete prepunom baru na otvorenom. Njegov nestanak je godinama podstakao spekulacije o tome gde se nalazi pre nego što je konačno potvrđeno da je mrtav.

U šokantnom preokretu otkriva se da Olija nije niko oteo, već da ga je vozač koji je udario ugurao u automobil - slično onome što se dogodilo maloj Danki.

Danka je misteriozno nestala nakon što ju je majka nakratko izgubila iz vida na igralištu, što je navelo srpske vlasti da po prvi put koriste svoju verziju sistema upozorenja Amber za hitne slučajeve otmice dece, šaljući tekstualne poruke širom zemlje o incidentu.

- Kada sam se okrenula, nje nije bilo - rekla je Ivana Ilić medijima u danima nakon njenog nestanka, kada je slučaj dospeo na naslovnice u medijima.

Dvojica osumnjičenih su zaposleni u lokalnom državnom vodovodu i bili su na zadatku kada su automobilom udarili devojčicu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Danka Ilić
foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

Pokupili su telo devojčice, stavili u gepek gde su držali alat i, prema Gašićevim rečima, odvezli se na deponiju gde su telo bacili.

Otac devojčice ih je zaustavio u kolima i pitao da li su videli devojčicu, a oni su odgovorili da nisu“, dodao je Gašić. 'Jedan od muškaraca se kasnije čak pridružio potrazi.'

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije kasnije je potvrdilo da su dvojica osumnjičenih priznala, ali je rekla da je potraga za telom devojčice još u toku. Gašić sumnja da su muškarci verovatno premestili njene ostatke na drugu lokaciju nakon što su bacili njeno telo.

Nade da je devojčica živa su se nakratko uzburkale tokom vikenda nakon što se pojavio snimak malog deteta na autobuskoj stanici u Beču koji je podstakao spekulacije da je Danka možda bila u Austriji, gde živi brojna srpska dijaspora.

Tada je neimenovani muškarac je snimio devojku sa dve žene i snimak poslao nadležnima. Interpol je u nedelju takođe označio slučaj, izdavši žuto obaveštenje koje upozorava zvaničnike o nestaloj osobi.

Međutim, kasnije je utvrđeno da je na snimku žena iz Rumunije sa ćerkom i majkom.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja