PRIKUPLJENO 500 TRAGOVA IZ AUTOMOBILA KOJIM JE UDARENA DANKA: Nove informacije u slučaju koji je potresao Srbiju POTRAGA NE STAJE
Foto: Nemanja Nikolić

PRIKUPLJENO 500 TRAGOVA IZ AUTOMOBILA KOJIM JE UDARENA DANKA: Nove informacije u slučaju koji je potresao Srbiju POTRAGA NE STAJE

Crna Hronika -

Potraga za telom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u 13. dan, a policija nastavlja da pretražuje Banjsko polje i okolina sela, ali nažalost, većih pomaka još uvek nema.

Kako se nezvanično saznaje, do sada je izveštačeno 400 tragova koji su pronađeni u službenom vozilu JKP "Vodovod" za koje se sumnja da su Dejan Dragijević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela.

Prema nezvaničnim informacijama, u narednim danima će biti izveštačeno još tragova iz automobila.

"Izuzeto je preko 500 tragova iz unutrašnjosti službenog automobila JKP 'Vodovod' u Boru, 400 je već veštačeno, a još 100 bi trebalo da bude narednim danima. Takođe, veštačeni su i tragovi sa spoljašnje strane automobila", navodi izvor.

Danka Ilić, Bor
foto: Printscreen/Facebook, Nemanja Nikolić

U toku istrage za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić koju sprovodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru danas je saslušana Svetlana, majka osumnjičenog Dejana Dragijevića i supruga Radoslava Dragijevića osumnjičenog za pomaganje pri skrivanju tela devojčice.

Svetlana je iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svedoči u tužilaštvu, kao najbliži srodnik osumnjičenih.

Nakon Svetlane, u tužilaštvu su danas saslušana još dva svedoka, dok je za sutra u tužilaštvo pozvano još svedoka.

Dalibor Dragijević, Sahrana, Svetlana Dragijević
foto: Stefan Stojanović/ Mondo

"Što se svedoka tiče, to su prijatelji, kolege, poznanici, ali i porodica drugoosumnjičenog Srđana Jankovića", navodi izvor.

Podsetimo, Srđan Jankovića (50) iz Luke i Dejan Dragijevića (50) iz Zlota, osumnjičeni za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 12 dana, uskoro bi trebalo da budu poslati na psihijatrijsko veštačenje.

Radnici borskog JKP "Vodovod" su, tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Danka Ilić, deponija, Srđan Janković, Dejan Dragijević
foto: Nemanja Nikolić

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Inače, osumnjičeni Dalibor Dragijević, za kog se verovalo da je bratu pomogao da sakrije telo ubijene devojčice, preminuo je nakon što je priveden u PU Bor.

Kurir.rs/Nova

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:50

Kuća i put na kojem je nestala Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track