BAHATO: Bolnica bez zavoja, a direktor kupuje audi

Krivične prijave u Nišu

BAHATO: Bolnica bez zavoja, a direktor kupuje audi

Crna Hronika -
Srbobran Trenkić, do prošle godine prvi čovek KC Niš, osumnjičen da je vozilo nabavio bez tendera i da ga je platio 4.350 evra skuplje

NIŠ - Samo nek je luksuzno, ko pita za pacijente!Protiv Srbobrana Trenkića (65), do prošle godine direktora Kliničkog centra Niš, policija je podnela krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja teške 4.350 evra, dok je protiv njegove saradnice Vesne M. (42) iz Niša, predsednice Nadzornog odbora Kliničkog centra u Nišu, krivična prijava podneta zbog nesavesnog rada u službi, saopštila je niška policija.Prema prvim nalazima policije, Srbobran je tokom 2009. i 2010. iskoristio službeni položaj i van plana nabavke i bez sprovedene javne nabavke zaključio ugovor o nabavci četiri „dačije“.- Osim ova četiri vozila, Trenkić je nabavio i najluksuzniji „audi A6“! Bivši direktor je sam i direktno pregovarao s auto-dilerom o limuzini, čija je osnovna cena bila 40.090 evra! Direktor se, međutim, nije tu zaustavio, već je zahtevao da kola budu specijalno opremljena. Dok u Kliničkom centru nije bilo osnovnog sanitetskog materijala, zavoja, igala i konca za operacije, što su potvrdili i mnogi lekari, direktor Trenkić je naručio vozilo sa „biznis paketom“, koji podrazumeva specijalnu kožu, specijalnu klimu, tražio je da volan bude podešen prema njegovom rukohvatu i da ima tri kraka umesto pet, a da pozadi budu samo dva umesto tri sedišta! Takav „audi“ Klinički centar je platio 50.868 evra - rekao je izvor Kurira iz istrage.Sporna nabavka razotkrivena je kad su za kupovinu „audija“ saznali ostali auto-dileri.- Prvo njihovo pitanje policiji bilo je zašto je automobil kupljen bez tendera i u direktnom pregovoru, a potom su istakli svoje cenovnike, po kojima je isti automobil, s istom opremom, mogao da se kupi jeftinije za 4.350 evra, za koliko je Trenkić praktično i oštetio Klinički centar Niš - rekao je izvor Kurira.

Trenkić: Sve je to politikaTrenkić je za Kurir rekao da je od novinara saznao za prijavu i zatim ironično dodao da sa „društvom slavi u kafani“.- Sve je to politika. Nisam smenjen s mesta generalnog direktora, već sam dao ostavku. Pišite šta hoćete ako nemate šta drugo, a i policija izgleda nema posla kod ovoliko kriminalaca u Nišu, pa mene ganja. Sve je to sramno, bedno - izjavio je Trenkić.

Boško Ristić neobaveštenU vreme nabavke spornih vozila predsednik UO Kliničkog centra bio je Boško Ristić, do prošle godine visoki funkcioner DS.- On tvrdi da nije znao za kupovinu kola, a kad je čuo koliko je „audi“ plaćen, bio je vidno iznenađen - rekao je izvor Kurira. Mi smo juče pokušali da stupimo u kontakt s njim, ali se on nije odazivao na naše pozive i poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track