SMRT NA EKSKURZIJI: Majko, ne sekiraj se, brzo ću ti se vratiti!

Cela Bela Crkva oplakuje malog Luku M.(15)

SMRT NA EKSKURZIJI: Majko, ne sekiraj se, brzo ću ti se vratiti!

Crna Hronika -
Moj anđeo je bio srećan što ide na ekskurziju u Vrnjačku Banju, rekla je Živoslava Stokić, majka poginulog dečaka

BELA CRKVA - Tragedija prekinula dečačke snove!- Dan pred odlazak na ekskurziju u Vrnjačku Banju moj anđeo, moj sin Luka, od uzbuđenja i sreće nije mogao da spava... Kad je ujutru trebalo da izađe iz kuće, kratko mi je rekao: "Ne moraš, majko, da me pratiš. Brzo ću ti se vratiti, nemoj da se sekiraš!"Ovo je juče za Kurir ispričala Živoslava Stokić, majka tragično nastradalog Luke M. (15), koji je u nedelju po podne poginuo u zgradi nedovršenog hotela "Zvezda 2" u Vrnjačkoj Banji, na koju se popeo s drugarima kako bi uživao u panorami.- Kažu da je Luka na toj zgradi bio s drugarima i drugaricama koje je upoznao u Vrnjačkoj Banji. U jednom trenutku mu je zazvonio telefon i on je zastao da se javi, a onda je pao u otvor za lift! Rekli su mi da mi je dete poginulo u 13.30 sati, a baš u to vreme i ja sam dobila poziv s nekog broja koji počinje sa 060... Kad mi je telefon zazvonio, javila sam se i čula neko mumlanje i komešanje, a onda se veza prekinula... Od tada je taj broj isključen - kroz suze priča neutešna Živoslava, koja je puštena iz bolnice nakon što je doživela šok zbog pogibije sina.Ona dodaje da je Luka bio veoma dobar đak.- Polagao je prijemni za vojnu školu i jedva je čekao da mu ovih dana stignu rezultati... E, muko moja... - nije mogla da zaustavi suze Živoslava.

Direktorka Veselina Stojanović
Direktorka Veselina Stojanović

Lukin razredni nije krenuo na putŽivoslava Stokić, majka nastradalog dečaka, zamerila je juče nastavnicima OŠ "Dositej Obradović" zato što nisu bolje pazili đake na ekskurziji, ali direktorka škole Veselina Stojanović smatra da je s decom bilo dovoljno nastavnika, uprkos tome što je Lukin razredni starešina odustao od puta pred sam ulazak u autobus.- Nesreća se dogodila na samom povratku iz Vrnjačke Banje. Petoro đaka, među kojima je bio i Luka, pitali su da li smeju da idu i kupe sok. Brzo su se vratili, ali bez Luke. Odmah je počela potraga za njim i posle sat-dva ti dečaci, koji su bili s Lukom, rekli su šta se dogodilo. Istina je i da Lukin razredni starešina nije išao, ali on je imao opravdan razlog. Nedavno je imao smrtni slučaj u porodici, a i majka mu je vrlo bolesna, pa je zato odlučio da ostane u Beloj Crkvi - rekla je direktorka Veselina Stojanović.

Misteriozni pozivPolicija ispituje koje uputio telefonski poziv Luki M. neposredno pre njegove smrti.- Ispituju se svi pozivi koje je dečak dobio u nedelju. Naravno da ćemo otkriti i ko stoji iza njegovog poslednjeg razgovora. Iako činjenice ukazuju na nesrećan slučaj, ispitaćemo sve okolnosti ove tragedije - kaže naš izvor blizak istrazi.

Bio pošten i nestašanLukini drugari iz razreda, kao i oni iz njegove ulice, kažu da je on bio veoma dobar đak, ali i vrlo nestašan!- Uvek je negde jurio i pravio neke zezancije, a kad bi pitali ko je to uradio, Luka bi uvek priznao da je on. Bio je stvarno pošten - kažu njegovi prijatelji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track