SUD ODLUČIO: Produžen pritvor za troje rukovodilaca Tigra
Foto: KURIR

SUD ODLUČIO: Produžen pritvor za troje rukovodilaca Tigra

Crna Hronika -
Njima je produžen pritvor zbog osnovane sumnje da su sebi, pojedinim rukovodiocima kompanije "Tigar", kao i rukovodiocima zavisnih preduzeća pribavili imovinsku korist od oko 277 miliona dinara

PIROT - Sudija posebnog Odeljenja Višeg suda u Beogradu doneo je odluku o produženju pritvora do 30 dana bivšim generalnim direktorima kompanije "Tigar" iz Pirota, Draganu Nikoliću i Jeleni Petković, kao i izvršnom direktoru Milivoju Nikoliću.

Njima je produžen pritvor zbog osnovane sumnje da su sebi, pojedinim rukovodiocima kompanije "Tigar", kao i rukovodiocima zavisnih preduzeća pribavili imovinsku korist od oko 277 miliona dinara.

"Po tom rešenju pritvor okrivljenima može trajati najduže do sedmog juna, a okrivljeni se od osmog maja nalaze u Beogradu u pritvoru", rekao je vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Pirotu Zoran Kolev.

Prema rečima Koleva, Viši sud u Pirotu proglasio se nenadležnim za postupanje u predmetu istrage protiv okrivljenih Dragana Nikolića i Milivoja Nikolića iz Pirota i Jelene Petković iz Beograda.

"Po pravosnažnosti rešenja ovog Suda o stvarnoj nenadležnosti, predmet je ustupljen posebnom Odeljenju Višeg suda u Beogradu", kazao je Kolev.

Po drugom predmetu, vanraspravno krivično veće Višeg suda u Pirotu produžilo je pritvor Draganu Nikoliću, Jeleni Petković i Milanu Nikoliću do osmog jula ove godne zbog postojanja osnovane sumnje da je su pribavili imovinsku korist Milanu Nikoliću u ukupnom iznosu od 705.599 dolara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja