AFERA PLAKATI: Studenti u policiji zbog Laktaškog klana!

Završili na informativnom razgovoru

AFERA PLAKATI: Studenti u policiji zbog Laktaškog klana!

Crna Hronika -
Studenti Draženko Gončin i Igor Macanović privedeni su na informativni razgovor u policiju zbog plakata o Laktaškom klanu

BANJALUKA - Policija Republike Srpske (RS) pozvala je danas na informativni razgovor dvojicu studenata Univerziteta u Banjaluci, zbog plakata o takozvanom "Laktaškom klanu", kojima se kritikuje vlast RS-a, na čelu s predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Studenti Draženko Gončin i Igor Macanović privedeni su, kako saznaje agencija Fena, u okviru istrage koju MUP RS-a sprovodi tim povodom. Inače, Macanović je predsednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" i jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banja Luci.

Pre dva dana u MUP RS-a na informativni razgovor je pozvan i Željko Raljić, vlasnik i glavni i odgovorno urednik portala "Istinito", koji je prvi objavio informaciju o plakatima.

Plakati su pre tri dana osvanuli u više banjalučkih naselja, po treći put za mesec dana, osmišljeni kao "poternica" raspisana za, kako piše na njima, "najzloglasnijim klanom u Evropi, takozvanim "Laktaškim klanom".

Uz natpis "Stop kriminalu i korupciji", na plakatu je kao vođa okarakterisan predsednik RS Milorad Dodik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track