KAKANJ: U masovnoj tuči izboden mladić!

Obračun u centru grada

KAKANJ: U masovnoj tuči izboden mladić!

Crna Hronika -
Mladić je ubijen ubodom nožem u grudi, a u tuči je povređen još jedan mladić

SARAJEVO - Jedan mladić ubijen je oko ponoći u Kaknju, u Federaciji BiH, u tuči u kojoj je učestvovalo više osoba.

Mladić je ubijen ubodom nožem u grudi, kao i da je u tuči teško povređen još jedan mladić.

Portparolka MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić potvrdila je da se oko ponoći u centru Kaknja dogodila tuča u kojoj je ubijen jedan mladić, čiji identitet još nije poznat, dok je drugi mladić teško povređen.

Policija je privela tri osobe za koje se sumnja da su povezane sa ovim događajem, a uviđaj je obavio dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio obdukciju i identifikaciju tela ubijenog.

Prema informacijma očevidaca u ulici je došlo do prepireke i svađe stranih državljana, verovatno iz Makedonije i domaćih mladića. Prema istim izjavama sve se dešavalo, ispred ulaza u bivši Ured poreske uprave.

Ubica je koristio nož, a smrt mladića, za kojeg se pretpostavlja da je iz Ilijaša usledila je na mestu događaja. Identitet nastradalog se utvrđuje. Nesretni mladić je prevezen u Dom zdravlja Kakanj gdje je dežurni lekar konstatovao smrt.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni kantonalni tužilac, koji je naložio obdukciju i identifikaciju tela smrtno stradalog mladića.

Drugi mladić iz Kaknja, S.Š. (34), prema informacijama iz Kantonalne bolnice Zenica, dovezen je sinoć u 00,15 sati, u veoma teškom stanju zbog više ubodnih rana na području grudnog koša i vrata. S obzirom na prisutno krvaranje u grudnom košu, pacijent je nakon dijagnostičke i terapijske obrade prebačen na

Odeljenje intenzivne nege, a nakon stabilizacije stanja, a zbog težine povreda, pacijent je u pratnji medicinskog osoblja KBZ, dva sata posle prijema, upućen u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, piše Kakanjlive.

Dve osobe su osimnjičene i to S.J (48) i A.V(18). Nakon davanja iskaza odmah su predati nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Zenici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track