DOSTA JE BILO I DVERI PITAJU: Koliki je dug prema roditeljima koji su godinama plaćali uvećanu cenu vrtića?
Foto: Filip Plavčić

problem koji mnogo košta

DOSTA JE BILO I DVERI PITAJU: Koliki je dug prema roditeljima koji su godinama plaćali uvećanu cenu vrtića?

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Prvi na listi "Dosta je bilo i Dveri – da ovi odu, a da se oni ne vrate" Vojin Biljić zatražio je danas od gradonačelnika Beograda Siniše Malog da objavi koliki je dug prema roditeljima koji su godinama protivpravno plaćali uvećanu cenu boravka dece u vrtićima.

U pisanom zahtevu, Biljić je pitao i gradsku pravobraniteljku Ljiljanu Blagojević koliko je ukupno Grad Beograd potrošio na sudske i advokatske troškove povodom tužbi roditelja zbog odbijanja da im se vrati neosnovano naplaćen novac, i da li bi ti troškovi nastali da su građanima dobrovoljno vratili novac.

Dosta je bilo i Dveri su gradsku zaštitnicu građana pitali da li je upozorila gradonačelnike Đilasa i Malog, kao i pravobraniteljku Blagojević, da odbijanje vraćanja novca roditeljima i sakrivanje iza zastarelosti predstavlja povredu prava na imovinu iz člana 1 protokola 1 uz Evropsku konvenciju i člana 58 Ustava Srbije.

Dosta je bilo i Dveri će svim roditeljima koji su preplatili vrtić vratiti novac, bez obzira da li su tužili Grad Beograd ili ne, izjavio je Biljić.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! MIRA MARKOVIĆ TVRDI DA ZNA KO JE I ZBOG ČEGA UBIO MILOŠEVIĆA! „Nisu mogli da ga osude, pa su ga ubili!“, tvrdi Markovićeva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track