DEMOKRATSKA OMLADINA ODALA POČAST DESIMIRU TOŠIĆU: Ostaje u sećanju današnjih generacija demokrata kao čovek modernih ideja
Foto: Dado Đilas

godišnjica

DEMOKRATSKA OMLADINA ODALA POČAST DESIMIRU TOŠIĆU: Ostaje u sećanju današnjih generacija demokrata kao čovek modernih ideja

Izbori 2018. -

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu članovi Demokratske omladine odali su danas počast Desimiru Tošiću, povodom desetogodišnjice njegove smrti.

Desimir Tošić je bio doživotni počasni član Demokratske omladine, narodni poslanik, član Političkog saveta i potpredsednik Demokratske stranke.

Bio je aktivni član studentske Demokratske omladine Demokratske stranke Davidovića i Grola u predratnom periodu, a nakon više decenija provedenih u emigraciji priključio se Demokratskoj stranci 1990. godine, podseća se u saopštenju.

Tošić ostaje u sećanju današnjih generacija demokrata kao čovek modernih ideja, razumni i dobronamerni kritičar našeg društva, čovek koji je negovao kulturu dijaloga.

Desimir Tošić bio je i ostao primer progresivnog, časnog evropskog demokrate koji je voleo Srbiju i zalagao se za njenu prosvećenost i demokratizaciju, ističe se u saopštenju Demokratske stranke.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track