DVERI ŠTITE BIVŠEG POLICAJCA IZ NIŠA: Blagotića prevremeno penzionisali da ne istražuje kriminal u vlasti
Foto: Dragana Udovičić

izbori u beogradu

DVERI ŠTITE BIVŠEG POLICAJCA IZ NIŠA: Blagotića prevremeno penzionisali da ne istražuje kriminal u vlasti

Izbori 2018. -

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je policijski službenik iz Niša Nebojša Blagotić preveremeno penzionisan da ne bi nastavio da istražuje kriminalne radnje osoba koje su povezane sa vrhom vlasti.

Obradović je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine naveo da je Blagotić bio nosilac predmeta u Policijskoj upravi Niš na osnovu kojeg je 2015. godine uhapšeno 17 osoba i u kom je naveo da bi trebalo nastaviti kontrolu u Beogradu kod nekoliko privrednih društava.

Prema rečima Obradovića, on je dan nakon podnošenja tog izveštaja prevremeno penzionisan, odbijena je njegova žalba na to rešenje, ali je Upravni sud prošle godine doneo odluku da se ponište odluke MUP-a o penzionisanju, po kojima međutim MUP ne postupa.

On je rekao da ostaje nejasno koje su to potrebe službe presudile u ovom konkretnom slučaju, naročito imajući u vidu da je Blagotiću do ispunjenja opštih uslova za odlazak u penziju ostalo šest godina.

Obradović je naveo da je vlasnik jednog od privrednih društava koje je trebalo dalje kontrolisati istovremeno i vlasnik "jedne velike medijske kuće bliske SNS i prijatelj ljudi koji se nalaze na čelu SNS", te je upitao šta je pravi razlog prevremenog penzionisanja jednog odgovornog policijskog službenika.

"Postavljamo pitanje kome u MUP-u nisu potrebni ovakvi profesionalci i koga štite od njihovih istraga?", upitao je Obradović.

Na konferenciji je govorio i Blagotić koji je kazao da je 27 godina radio u odeljenju kriminalističkoj policije i ;da je posao obavljao profesionalno.

On je rekao i da obraćanje javnosti nije politički motivisano već da se obraća kao građanin čija su ljudska prava povređena.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! IZGORELA TRUDNICA U SMEDEREVU! Pored nje, poginuli i njeni svekar i svekrva!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track