DAMJANOVIĆ (SRS): Pravi je trenutak da se okrenemo Rusiji
Foto: Beta/SRS

reagovanje

DAMJANOVIĆ (SRS): Pravi je trenutak da se okrenemo Rusiji

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Miljan Damjanović izjavio je danas da je pravi trenutak da aktuelna vlast prekine "strmoglavi put" ka Evropskoj uniji i okrene se Rusiji.

Damjanović je, kako je saopštila SRS, rekao da radikali godinama unazad upozoravaju da pritisci koji dolaze iz EU, iz raznih zapadnih ambasada, od država članica NATO-a imaju kao jedini cilj "uništavanje i rasparčavanje Srbije".

"Juče je stigla i potvrda tih opravdanih strahovanja: Johanes Han je javno saopštio Aleksandru Vučiću da ukoliko želimo da postanemo punopravni član EU, moramo da se odreknemo Kosova i Metohije, da predamo Hrvatskoj 10.000 hektara zemlje na levoj obali Dunava , da joj isplatimo 40 milijardi evra na ime ratne odštete, kao i da zavedemo sankcije Rusiji. Ovo su i osnovni razlozi zbog kojih Srbija nikako ne sme da postane član EU", rekao je Damjanović.

On je dodao da u Ustavu Srbije stoji da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, kao i da nisu slučajne nedavne izjave raznih političara koji su se ponovo setili određenih problema Bošnjaka i Raške oblasti, kao i izjave predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su odmah negativno reagovali na predlog SRS da se otvori Humanitarni rusko-srpski centar i u Vojvodini.

"Zadatak Srbije i ovog režima jeste da prestane da sedi na dve stolice. Takva politika je donela samo nepravdu i isključuje mogućnost vojne neutralnosti", rekao je Damjanović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ČUDO ! Evo koliko je teška najmanja ikad rođena beba u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track