NAJDENOV (LDP): Beogradu i Srbiji potrebno više, a ne manje Evrope
Foto: Beta/Nenad Orević

beograd

NAJDENOV (LDP): Beogradu i Srbiji potrebno više, a ne manje Evrope

Izbori 2018. -

Povodom Dana državnosti, kandidati i kandidatkinje Liberalno-demokratske partije danas su razvili zastavu Evropske unije ispred Skupštine Srbije i poslali poruku da je Srbiji mesto u Evropi, saopštila je ta stranka.

"Ne smemo dozvoliti da evropski put naše zemlje ijednog trenutka bude ugrožen ili doveden u pitanje, niti imamo pravo da ćutimo pred rehabilitacijom ratnih zločinaca i fašističkih ideja i pravljenjem atmosfere u kojoj je dozvoljeno da se neko vređa i diskriminiše samo zato što je druge vere ili nacije", rekao je kandidat za odbornika i portparol LDP-a Jovan Najdenov.

On je rekao da je u vremenu u kojem je, kako je ocenio, jako popularno biti evroskeptik, nacionalista ili populista, Beogradu i Srbiji potrebno više, a ne manje Evrope.

Najdenov smatra da Beograd zaslužuje više evropskih standarda na poljima zapošljavanja mladih, ekonomije, obrazovanja, infrastrukture, informacionih tehnologija, vladavine prava i bezbednosti i mnogim drugim poljima od kojih zavisi život sugrađana.

"Imamo obavezu da od naše prestonice napravimo slobodan, moderan, kosmopolitski i evropski grad, oslobođen svake vrste mržnje, netrpeljivosti i netolerancije u kojem svako ima pravo da traži svoju sreću", rekao je Najdenov, navodi se u saopštenju.

On je dodao da LDP neće odustati od ideje moderne, evropske Srbije od koje zavisi budućnost svih nas.

LDP je čestitao svim građankama i građanima Dan državnosti i istakao da danas, više nego ikad, moramo svi zajedno da radimo na izgradnji uređene i moderne zemlje i društva koje će gajiti evropske vrednosti.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBIJA PROSLAVILA DAN DRŽAVNOSTI U ORAŠCU! Evo šta je predsednik Vučić rekao o srpskom nestajanju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track